Begeleider gehandicaptenzorg Ede

Begeleider gehandicaptenzorg (BOL) - Ede

Aanmelden

Wil jij mensen met een beperking helpen op hun best te zijn? Met een opleiding begeleider gehandicaptenzorg op het Dulon College in Ede word jij die zelfstandige alleskunner die de sector welzijn nodig heeft. Hier leer je op jouw manier, zodat je helemaal op je plek zit en op je best bent.

Let op: de naam van deze opleiding veranderd vanaf komend schooljaar. De nieuwe naam wordt begeleider maatschappelijke zorg.

Iets voor jou als je:

✓ Betrokken, sociaal en creatief bent       ✓ Initiatief durft te nemen

✓ Je grenzen aan weet te geven              ✓ Om kunt gaan met onverwachte situaties

Over de opleiding begeleider gehandicaptenzorg

In de gehandicaptenzorg werk je met mensen van alle leeftijden die een verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking hebben. Als begeleider bied jij hen de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben. Tijdens deze opleiding ontwikkel jij de kennis, vaardigheden en houding die je nodig hebt om dit beroep op professionele wijze uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Methodisch begeleiden van cliënten;
  • Persoonlijke verzorging van cliënten;
  • Communiceren met deze bijzondere doelgroep;
  • Activiteiten zoals sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen.

Je leert daarbij vraaggericht werken en efficiënt, milieubewust en ergonomisch verantwoord je taken uitvoeren. Daarbij is het belangrijk dat je weet hoe je feedback moet geven en krijgen en hoe je moet reflecteren. Hier wordt dus ook aandacht aan besteed. Je brengt een groot deel van de opleiding in de praktijk door om het vak zo goed mogelijk te leren.

Gezamenlijk basisjaar

Het basisdeel van deze opleiding is onderdeel van een gezamenlijk basisjaar. Dat betekent dat je dit deel volgt samen met een aantal andere opleidingen, namelijk:

Jouw carrière als begeleider gehandicaptenzorg

Heb je je diploma voor de opleiding begeleider gehandicaptenzorg op zak? Dan kun je aan de slag bij verschillende organisaties in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd in de gehandicaptenzorg.

Doorleren na begeleider gehandicaptenzorg niveau 3

Als je verder wilt leren na deze opleiding, kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding gehandicaptenzorg: persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

Waarom deze opleiding begeleider op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden gehandicaptenzorg niveau 3

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Dulon College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Begeleider gehandicaptenzorg (BOL).

Aanmelden

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke Zorg BOL

Project Lars

INNOVATIEF LEREN IN ZORG EN WELZIJN MET LARS

De innovatie praktijkroute LARS, voor studenten Maatschappelijke Zorg, Verzorging en Verpleegkunde.

Lees meer

Welzijn

Welzijn Ede

Welzijn

Nieuwsgierig wat Welzijn inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder