Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Begeleider maatschappelijke zorg

Jij bent betrokken, sociaal, creatief en durft initiatief te nemen. Je kunt goed omgaan met onverwachte en lastige situaties en weet jouw grenzen aan te geven.

DE OPLEIDING BEGELEIDER MAATSCHAPPELIJKE ZORG

Als begeleider maatschappelijke zorg begeleid je vraaggericht cliΓ«nten binnen wonen of dagbesteding. De doelgroepen waar je mee kunt werken zijn mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, psychische problemen of psychiatrische problematiek. De cliΓ«nten kunnen van alle leeftijden zijn.
Binnen de opleiding leer je diverse vormen van hulp en ondersteuning te bieden op het gebied van zelfzorg, huishouden, dagbesteding en participatie in de maatschappij. Je ondersteunt de cliΓ«nt zo veel mogelijk bij het nemen van eigen regie. Hierbij zet je waar mogelijk zorgtechnologie in. Ook krijg je les in communiceren en is er aandacht voor activiteiten als sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen. Verder ontwikkel je diverse competenties die nodig zijn voor deze functie. Denk aan samenwerken, overleggen, plannen en organiseren.

Buiten de beroepsinhoudelijke kennis is er ook veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Want jij zet jezelf in binnen diverse situaties, waarbij je aansluit bij de individuele persoon en zijn ondersteuningsvraag. Daarbij is het belangrijk dat je feedback- en reflectievaardigheden kunt toepassen.Β 

JOUW CARRIÈRE

Met dit diploma kun jij aan de slag als begeleider maatschappelijke zorg. Je begeleidt cliΓ«nten bij dagelijkse dingen en helptΒ hen op weg naar een zo veel mogelijk zelfstandig leven in de maatschappij. Je kunt gaan werken in instellingen voorΒ wonen, dagbesteding of vrije tijd. Denk hierbij aan woningen of dagbesteding in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, begeleid wonen of opvangcentra voor daklozen/thuislozen.

BBL-OPLEIDING

EXTRA INFORMATIE

  • Top opleiding;
  • 4x per jaar instromen;
  • Gepersonaliseerd onderwijs;
  • Enthousiast docententeam met praktijkervaring;
  • Praktijkgerichte opdrachten;
  • Iedereen zijn eigen Studie Loopbaan Begeleider.

KIES JIJ VOOR BBL?

Voor de BBL-opleiding moet je minimaal drie maanden werkzaam zijn bij een werkplek die gerelateerd is aan de opleiding.

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info