Beveiliger Ede

Beveiliger 2 - (BBL) - Ede

Aanmelden

Als beveiliger zet jij je in om van de wereld een veilige plek te maken. Je gaat aan de slag bij drukke evenementen of bij organisaties zoals de overheid of musea. Jij weet van aanpakken en je hebt altijd je woordje klaar. Ben je ook minimaal 18 jaar? Dan is de opleiding beveiliger niveau 2 misschien iets voor jou.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over beveiliger worden met de BBL-opleiding niveau 2 bij het Dulon College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat de opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De BBL-opleiding tot beveiliger is iets voor jou als je:

✓ je wilt inzetten voor veiligheid;

✓ representatief bent;

✓ graag praktisch aan de slag gaat;

✓ een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt.

Over de BBL-opleiding beveiliger niveau 2

Dulon College: Veiligheid

Tijdens de BBL-opleiding beveiliger niveau 2 word je opgeleid tot een professionele beveiliger die de veiligheid in verschillende situaties kan waarborgen. Je leert preventief en representatief werken. Zo zorg jij er samen met je collega’s voor dat vervelende situaties worden voorkomen of roep je ze een halt toe. 

Je leert de vaardigheden aan om zaken die niet in orde zijn te herkennen. Vervolgens  neem je daar passende maatregelen tegen. Dit leer je op school tijdens de lessen, maar ook tijdens excursies, praktijksimulaties, buitenschoolse activiteiten en tijdens je stage.

Ook werk je aan je algemene vaardigheden en communicatie, zoals het omgaan met diverse computerprogramma’s, het verlenen van eerste hulp en het uitvoeren van administratieve taken.

Toelatingseisen

Niet iedereen is geschikt voor de BBL-opleiding beveiliger niveau 2. Daarom worden er een aantal toelatingseisen gesteld: 

 • Je bent 18 jaar of ouder aan het begin van de opleiding;
 • Je doorloopt de intakeprocedure succesvol;
 • Voor het begin van de opleiding moet je een relevante werkplek hebben in de beveiligingsbranche

Werkplek bij een leerbedrijf

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf.

Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via steljevraag@duloncollege.nl.

Wil je niet in dienst bij een leerbedrijf? De opleiding beveiliger niveau 2 wordt ook aangeboden in BOL (Beroeps Opleidende Leerweg). Ook bij BOL leer je door te doen, alleen loop je dan stage.

Jouw carrière na de opleiding beveiliger niveau 2

Met een diploma beveiliger niveau 2 wachten er verschillende afwisselende banen op je. Je hoeft je er niet druk om te maken dat het vak ooit saai gaat zijn, want als beveiliger is geen dag hetzelfde. Je voert diverse werkzaamheden uit op allerlei verschillende locaties. Denk bijvoorbeeld aan:

 • kantoorpanden
 • havens
 • vliegvelden
 • bedrijventerreinen
 • scholen
 • winkels en winkelcentra
 • musea
 • overheidsgebouwen
 • evenementen

Jij zorgt bijvoorbeeld dat bezoekers zorgeloos van een concert kunnen genieten en grote dancefeesten zonder problemen verlopen. Bewaak jij liever een industrieterrein of groot museum? Ga je voor een baan als mobiel surveillant, dan handel jij alarmmeldingen op correcte wijze af voor een particulier beveiligingsbedrijf. 

Doorleren na de opleiding beveiliger niveau 2

Nog niet klaar om het werkende leven in te gaan na je opleiding beveilig 2?  Stroom dan door naar de opleiding beveiliger 3 en wordt leidinggevende. 

Waarom zou je de opleiding beveiliger 2 volgen op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden voor de BBL-opleiding beveiliger niveau 2

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor de BBL-opleiding beveiliger niveau 2 op het Dulon College. 

 

De opleiding beveiliger niveau 2 in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, vergeleken met het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Particuliere beveiliging BOL

 

Topsporthal - teaser

topsporthal_-_van_der_knaaphal_-_thuisbasis_voor_dulon_college_ede.jpg

Sporten doe jij in de Topsporthal

In de gloednieuwe topsporthal kun je gebruik maken van fitnessapparatuur, hindernisbaan, dojo, klimwand en méér!

Lees meer

Veiligheid

Veiligheid Ede

Veiligheid

Nieuwsgierig wat de richting Veiligheid inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder