Beveiliger Ede

Beveiliger 2 (BOL) - Ede

Aanmelden

Als beveiliger zet jij je in om van de wereld een veilige plek te maken. Weet jij van aanpakken en heb je altijd je woord klaar? Dan is de opleiding beveiliger niveau 2 iets voor jou.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over hoe je beveiliger kan worden met de niveau 2 opleiding aan het Dulon College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat de opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan direct in.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar

Voor het schooljaar 2022-2023 zijn er voor deze opleiding 90 plaatsen beschikbaar. Het beperkte aantal plaatsen heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen. 

Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Na de eerste 90 aanmeldingen zijn er ook 90 plaatsen op de wachtlijst. Mocht een student onverhoopt niet aan de toelatingseisen voldoen of zich terugtrekken, dan krijgt de eerstvolgende op de wachtlijst de plek.

De opleiding beveiliger niveau 2 is iets voor jou als je:

✓ je wilt inzetten voor veiligheid 

✓ je representatief bent

✓ graag praktisch aan de slag gaat                    

✓ je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt

Over de opleiding beveiliger niveau 2

Dulon College: Veiligheid

Tijdens de opleiding beveiliger niveau 2 word je opgeleid tot een professionele beveiliger die de veiligheid in verschillende situaties kan waarborgen. Je leert preventief en representatief werken. Zo zorg jij er samen met je collega’s voor dat vervelende situaties worden voorkomen of roep je ze een halt toe. 

Je ontwikkelt vaardigheden om zaken die niet in orde zijn te herkennen en neemt daar passende maatregelen tegen. Hoe je dat ziet en doet leer je op school tijdens de lessen, maar ook tijdens excursies, praktijksimulaties, buitenschoolse activiteiten en tijdens je stage.

Ook werk je aan je algemene vaardigheden en communicatie, zoals het omgaan met diverse computerprogramma’s, het verlenen van eerste hulp, omgaan met confronterende situaties en het uitvoeren van administratieve taken.

Toelatingseisen

Niet iedereen is geschikt voor de opleiding beveiliger niveau 2. Daarom doorloop je een intakeprocedure.

BOL of BBL?

BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Tijdens je BOL-opleiding leer je door te doen door middel van praktijkvakken en stages. Tijdens je BBL-opleiding doe je praktijkervaring op bij een leerbedrijf. Bij dit leerbedrijf ben je in dienst. 

De opleiding beveiliger niveau 2 wordt ook aangeboden als BBL-opleiding. Twijfel je welke leerweg het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op of mail je vraag naar steljevraag@duloncollege.nl.

Jouw carrière na de opleiding beveiliger niveau 2

Met een diploma beveiliger niveau 2 wachten er diverse afwisselende banen op je. Je hoeft je er geen zorgen om te maken dat het saai gaat zijn, want als beveiliger is geen dag hetzelfde. Je voert diverse werkzaamheden uit op allerlei verschillende locaties. Denk bijvoorbeeld aan:

  • kantoorpanden
  • havens
  • vliegvelden
  • bedrijventerreinen
  • scholen
  • winkels en winkelcentra
  • musea
  • overheidsgebouwen
  • evenementen

Jij zorgt bijvoorbeeld dat bezoekers zorgeloos van een concert kunnen genieten en dat grote dancefeesten zonder problemen verlopen. Bewaak jij liever een industrieterrein of groot museum? Ga je voor een baan als mobiel surveillant, dan handel jij alarmmeldingen op correcte manier af voor een particulier beveiligingsbedrijf.

Doorleren na de opleiding beveiliger niveau 2

Wil je nog doorleren na je opleiding beveilig niveau 2?  Stroom dan door naar de opleiding beveiliger niveau 3 en wordt leidinggevende. 

Waarom de opleiding beveiliger niveau 2 op het Dulon College volgen?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Kleinschalig georganiseerd                    ✓ Hoge slagingspercentages

✓ Regie over je eigen leerproces            

Aanmelden voor de opleiding beveiliger niveau 2

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor de beveiliger niveau 2 op het Dulon College. 

De opleiding beveiliger niveau 2 in cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, vergeleken met het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Particuliere beveiliging BOL

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding is er in 2023– 2024 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 90. Dit is het totaal aantal opleidingsplaatsen voor de opleiding Beveiliger 2 op het Dulon College in Ede en de opleiding Beveiliger 2 op het Astrum College in Velp samen. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en beroepsbeeld. Voordat je aan de opleiding begint doorloop je dan ook een intakeprocedure.

Verhaal Ilona Udink

Ilona Student Beveiliging

Stagelopen in de gevangenis

Ilona: "Ik zag het als dé uitdaging om zelfverzekerd te worden en sterker in mijn schoenen te gaan staan."

Lees verder

Topsporthal - teaser

topsporthal_-_van_der_knaaphal_-_thuisbasis_voor_dulon_college_ede.jpg

Sporten doe jij in de Topsporthal

In de gloednieuwe topsporthal kun je gebruik maken van fitnessapparatuur, hindernisbaan, dojo, klimwand en méér!

Lees meer

Veiligheid

Veiligheid Ede

Veiligheid

Nieuwsgierig wat de richting Veiligheid inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder