Commerciële dienstverlening Ede

Commercieel medewerker (BBL) - Ede

Aanmelden

Zelf bepalen hoe je actie onderneemt en ook nog eens volop praktijkgericht bezig zijn? Dan is de opleiding commercieel medewerker BBL op het Dulon College in Ede echt iets voor jou. Hier heb je de regie in eigen handen én mag je gelijk de handen uit de mouwen steken. Perfect als theoriegericht onderwijs niet bij jou past.

Iets voor jou als je:

✓ Representatief, zelfstandig en proactief bent         ✓ Een vlotte babbel hebt

✓ Commercieel kunt denken                             ✓ Inlevingsvermogen hebt

Over de opleiding commercieel medewerker BBL

Tijdens deze opleiding commercieel medewerker krijg jij les in zaken zoals marketing en verkooptechnieken, maar ook in persoonlijke en maatschappelijke vorming. Hierdoor ontwikkel je de klant- en servicegerichte houding die essentieel is in het vak. Je gaat je onder meer bezig houden met:

  • Inzicht krijgen in marktontwikkelingen, producten, diensten, klanten en organisatie
  • Het toepassen van verschillende marktonderzoekmethodes
  • Foutloze offertes opstellen
  • Verkoopplannen voorbereiden
  • Het gebruiken van verschillende verkooptechnieken

Dit alles doe je bijna helemaal in de praktijk. Je krijgt praktijkgerichte opdrachten én je gaat, in plaats van stage lopen, in dienst bij een erkend leerbedrijf. Deze opleiding is namelijk een BBL-opleiding.

Wat houdt een BBL-opleiding commercieel medewerker in?

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Het wordt ook wel ‘leren-werken’ genoemd. En dat is precies wat het is: een combinatie tussen werken en leren op het mbo. Je gaat één dag per week naar school en staat de rest van de tijd op de werkvloer. Je doet dus meteen praktijkervaring op, nog meer dan bij een BOL-opleiding waarbij je af en toe stage loopt.

Inschrijven voor een BBL-opleiding gaat door te solliciteren op speciale leerlingvacatures of opleidingsvacatures. Je moet zelf zorgen voor zo’n werkplek, deze wordt niet door de school geregeld! Begin dus op tijd met zoeken naar commercieel medewerker BBL-vacatures.

 

Jouw carrière als commercieel medewerker

Ga je werken als commercieel medewerker, dan kom je terecht in een midden- en kleinbedrijf (mkb), bij een groot bedrijf of bij een commerciële of dienstverlenende (faciliterende) organisatie. Je werkt daar op de afdeling marketing of bij verkoop in de binnen- of buitendienst. Jouw taken zijn vooral gericht op contact met klanten. Je bent het visitekaartje van het bedrijf en vaak de schakel tussen de interne organisatie (o.a. de afdelingen inkoop en logistiek), de buitendienst en de klant.

In vacatures commercieel medewerker zul je vaak beschrijvingen tegenkomen zoals:

  • Je ziet commerciële kansen in de markt en weet deze om te zetten naar acties
  • Je kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden
  • Je bent sociaal vaardig en commercieel ingesteld
  • Je kunt een goede balans vinden tussen de hoeveelheid tijd die je besteedt aan een klant en wat dit contact oplevert

Doorleren na je BBL commercieel medewerker

Nadat je deze BBL-opleiding commercieel medewerker op niveau 3 hebt afgerond en je diploma op zak hebt, kun je doorstromen naar een mbo 4-opleiding die hierbij aansluit. Bijvoorbeeld een andere BBL-opleiding binnen het cluster handel, economie en administratie. Zoals:

Waarom commercieel medewerker BBL op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met alles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces            ✓ Hoge slagingspercentages

Studie in Cijfers Commercie TOT-3

Studie in Cijfers 

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Commercie

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@duloncollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.