Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

gastheer/-vrouw

Ben je sociaal, flexibel en een harde werker die het anderen graag naar de zin maakt? Dan zou de opleiding gastheer/gastvrouw zomaar bij jou kunnen passen. Bij Dulon College ben je van harte welkom, met alles wat bij jou hoort en past. Gewoon, zoals je bent. Met jouw eigenheid en persoonlijke behoeften om het tot professioneel gastheer of gastvrouw te schoppen.

DE OPLEIDING GASTHEER/GASTVROUW

Tijdens de opleiding gastheer/gastvrouw krijg je bij Dulon College een dynamische onderwijsmix van theorie en praktijk. Je leert alles over gastvrijheid en het werken met mensen. We brengen je bij hoe gasten zich welkom voelen en hoe zij het naar hun zin hebben tijdens het eten en drinken. Je leert serveren, advies geven over gerechten, afrekenen, voorraden bijhouden en opbergen, omgaan met klachten en hoe je zorgt voor een schone en veilige horecagelegenheid. Het vele staan en lopen tijdens een werkdag hoort erbij, net als het werken op onregelmatige tijden. Maar daar haal je tegelijkertijd ook energie uit, het laat je hart sneller kloppen. Ook ben je leergierig en wil je meer te weten komen over dranken en eten. Zie je jezelf al rondlopen als gastheer of gastvrouw?

Bij Dulon College volg je mbo-onderwijs dat naadloos aansluit op jouw wensen en behoeften. Met extra zorg of juist extra uitdaging. Wij laten je graag maximaal groeien en jezelf ontwikkelen. Als persoon én professional.

JOUW CARRIÈRE 

Na het afronden van je opleiding gastheer/gastvrouw ben jij in je nieuwe baan het visitekaartje van een restaurant, café, partycentrum, cateraar, congrescentrum of hotel. Zo verwelkom je bijvoorbeeld de gasten en begeleid je hen naar hun plaats. Je vertelt wat er op het menu staat, neemt de bestelling op, serveert uit en maakt de rekening op. Je werkt veel samen met collega’s en als er klachten zijn, los jij ze vakkundig en met een glimlach op. Zie je het al voor je?

WAAROM GASTHEER/-VROUW OP DULON COLLEGE?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Op Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Horeca, toerisme & recreatie

Bekijk al onze horeca, toerisme en recreatie-opleidingen.

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie