Gespecialiseerd pedagogisch medewerker Ede

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (BOL) - Ede

Aanmelden

Kinderen en jongeren ondersteunen in hun ontwikkeling en in de omgang met elkaar: dat is wat jij graag wilt doen. Wedden dat je dan helemaal op je plek zit op de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker? Lees hier meer over deze opleiding op het Dulon College in Ede.

Iets voor jou als je:

✓ Communicatief sterk en betrouwbaar bent                   ✓ Stevig in je schoenen staat

✓ Om kunt gaan met onverwachte gebeurtenissen         ✓ Een sociale instelling hebt

Over de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Tijdens deze opleiding leer jij doelgericht, professioneel en probleemoplossend werken. Je stelt activiteitenprogramma’s op en maakt plannen van aanpak. Je oefent met leiding geven aan collega’s en contact onderhouden met andere instellingen. En je besteedt veel aandacht aan het aanleren van interactievaardigheden.

De opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker is een heel praktijkgerichte opleiding. Je doet bijvoorbeeld praktijkervaring op door stage te lopen bij een erkend leerbedrijf. Kies je voor het keuzedeel ondernemen? Dan leer je ook nog eens hoe je een eigen kinderdagverblijf kunt opzetten.

Dulon College Welzijn

Jouw carrière als gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Na je opleiding ga je aan de slag bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, basisschool, tieneropvang of kinderdienstencentrum. Hier bied jij dagelijks opvang aan baby’s, peuters, kinderen en/of jongeren. Dat doe je volgens de richtlijnen van het pedagogisch beleidsplan van de organisatie en soms aan de hand van een vast dagprogramma. Je biedt ontwikkelingsgerichte activiteiten aan en houdt alle kinderen nauwlettend in de gaten.

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb je een coördinerende rol in de begeleiding en binnen de organisatie. Jij bent het aanspreekpunt voor ouders, collega’s en extern betrokkenen. Als je een ontwikkelingsachterstand signaleert, bespreek je deze met je leidinggevende en met de ouders/verzorgers van de kinderen. Ook beheer je budgetten en ben je vaak eindverantwoordelijke.

Doorleren na pedagogisch medewerker niveau 4

Met deze opleiding kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen. Bijvoorbeeld in de richting van Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Pedagogiek.

Waarom deze opleiding op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden pedagogisch medewerker opleiding

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Pedagogisch werk BOL

Welzijn

Welzijn Ede

Welzijn

Nieuwsgierig wat Welzijn inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder