Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Haarstylist dame

Met de opleiding Haarstylist Dame op Dulon College in Ede leer jij alle vaardigheden. Jouw werk bestaat uit meer dan kleuren, wassen, knippen en fΓΆhnen. Want, jij bent op de hoogte van de laatste trends en kan de klant uitstekend adviseren.

IETS VOOR JOU ALS JE:

  • Meer wilt leren over verschillende haarsoorten 
  • Een gastvrije en sociale instelling hebt 
  • Als je klanten graag advies geeft over haarstyling en trends
  • Creatief en zelfstandig te werk kunt gaan 

OVER DE OPLEIDING HAARSTYLIST DAME

Tijdens de opleiding Haarstylist Dame leer je diverse kappersproducten- en materialen kennen en ook hoe je er mee om moet gaan. Zo volg je vakken over haarkleuring, modelvorming, knippen, stylen en lang haar. Je leert ook hoe je klanten adviezen kunt geven over wat mooi bij hen zou passen. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren zoals image styling en visagie. 

JOUW CARRIÈRE ALS HAARSTYLIST DAME

Jij kunt aan het werk bij een kapsalon (dames, gemengd, gespecialiseerd), maar ook bij de mensen thuis of in een theater-, film- of tv-productie, een beautysalon, wellnesscentrum of iets voor jezelf beginnen. Als kapper zorg jij voor de haarverzorging van jouw klanten. Jouw taken zijn wassen, knippen en snijden, (ont)kleuren, permanenten, ontkroezen, watergolven, fΓΆhnen en stylen. Je geeft de klant advies over wat goed bij hen past en je verkoopt haarverzorgingsproducten. Heeft de klant een haarprobleem? Dan kun jij vertellen wat hij of zij daaraan kan doen. Als kapper kun je dan ook goed met mensen omgaan. 

Kosten van de materialen voor de opleiding

Aan de start van de opleiding ontvang je een bruikleenpakket. Je maakt van deze materialen gebruik gedurende de gehele opleiding. Aan het einde van de opleiding lever je dit pakket weer in of neem je het pakket over. Er zijn een aantal materialen die je zelf aan dient te schaffen. Het gaat om een professionele kappersschaar, professionele coupeschaar, een heren oefenhoofd en een dames oefenhoofd of slip-on. Je kan deze materialen aanschaffen via de opleiding, deze kosten zullen rond de €200,- bedragen. Je bent ook vrij om je eigen materialen aan te schaffen, dit moeten wel professionele scharen zijn en oefenhoofden met 100% human hair.

DOORLEREN NA MBO-OPLEIDING HAARSTYLIST DAME NIVEAU 3

Na het behalen van je diploma van deze niveau 3-opleiding, kun je doorstromen naar de opleiding op niveau 4: Salonmanager dame. 

WAAROM HAARSTYLIST DAME OP DULON COLLEGE?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Op Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

AANMELDEN MBO OPLEIDING HAARSTYLIST DAME

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op Dulon College.

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie