Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

handhaver toezicht en veiligheid

Jij denkt geen twee keer na voor je mensen aanspreekt op hun gedrag. En als er een onveilige situatie ontstaat, weet jij snel te handelen. Iets voor jou? Kies dan voor de opleiding handhaver toezicht en veiligheid in Ede.

Handhaver toezicht en veiligheid

DE mbo-OPLEIDING TOT HANDHAVER TOEZICHT EN VEILIGHEID IS IETS VOOR JOU ALS JE:

  • je wilt inzetten voor veiligheid
  • je niet op je mondje gevallen bent
  • je initiatiefrijk bent
  • je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt

OVER DE OPLEIDING TOT HANDHAVER TOEZICHT EN VEILIGHEID

Als handhaver toezicht en veiligheid zet je je in voor veiligheid in de publieke ruimte. De publieke ruimte is waar mensen in het openbaar samen komen, denk bijvoorbeeld aan het stadscentrum en het openbaar vervoer. Je houdt toezicht en je treedt krachtig en professioneel op als dat nodig is. Je leert publiek op professionele manier informeren en verwijzen. Je ontwikkelt een scherp oog voor onveilige situaties en leert op tijd ingrijpen om deze situaties te voorkomen.
Tijdens je opleiding doe je kennis op van wet- en regelgeving en leer je volop in de praktijk. Je gaat twee keer op stage: het eerste jaar als medewerker toezicht & veiligheid, het tweede jaar als handhaver toezicht & veiligheid bij een stadstoezicht-organisatie of openbaar vervoersbedrijf. Dit noemen we beroepspraktijkvorming of BPV. 

Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om je te oriΓ«nteren op het werken bij politie, Koninklijke Marechaussee en Toezicht en Handhaving. Tijdens de opleiding behaal je ook het certificaat buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) en verkeersregelaar.

Uitstroomprofielen
Domein I
Domein IV

JOUW CARRIÈRE NA DE mbo-OPLEIDING TOT HANDHAVER EN TOEZICHT EN VEILIGHEID

Met je diploma op zak, kun je aan de slag als handhaver in de openbare ruimte. Dit doe je bijvoorbeeld bij een gemeente, in het openbaar vervoer of bij de milieudienst. Ook is deze opleiding een goede voorbereiding op een baan bij de politie of de Koninklijke Marechaussee. 

Als gediplomeerd handhaver toezicht & veiligheid kun je vakkundig een surveillance voorbereiden en uitvoeren. Je houdt toezicht en je treedt krachtig en professioneel op als dat nodig is. Ook kun jij eerste hulp verlenen en bijvoorbeeld een verdachte aanhouden. 

Het is ook mogelijk om verder te studeren op niveau 4. 

WAAROM DE OPLEIDING HANDHAVER TOEZICHT EN VEILIGHEID VOLGEN OP DULON COLLEGE IN EDE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (Numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2024-2025 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Dit heeft te maken met fysieke geschiktheid, Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info