Handhaver toezicht en veiligheid (BOL) - Ede

Handhaver toezicht en veiligheid (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Je bent initiatiefrijk, sportief en stressbestendig. Je kunt snel ingrijpen als dat nodig is en vindt het belangrijk dat de veiligheid gewaarborgd is. Jij durft mensen aan te spreken op hun gedrag.

Dulon College: Veiligheid

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

De opleiding Handhaver toezicht en veiligheid heeft een numerus fixus van 60 plaatsen vanwege de opleidingscapaciteit. Het criterium voor de selectie zal zijn de volgorde van aanmelding. Met dien verstande dat slechts 30 plaatsen open staan voor studenten die op het moment van de start van de eerste BPV nog niet de leeftijd van 18 hebben bereikt. Dit in verband met het aantal beschikbare BPV-plaatsen voor studenten die minderjarig zijn.

De opleiding Handhaver toezicht en veiligheid

Je ontwikkelt een scherp oog voor onveilige situaties en leert op tijd ingrijpen om deze situaties te voorkomen. Als gediplomeerd handhaver toezicht & veiligheid kun je vakkundig een surveillance voorbereiden en uitvoeren. Je houdt toezicht en je treedt krachtig en professioneel op als dat nodig is. Je leert publiek op professionele wijze informeren en verwijzen. Met het diploma op zak kun jij eerste hulp verlenen en bijvoorbeeld een verdachte aanhouden. Je doet kennis op van wet- en regelgeving en leert volop in de praktijk. Je gaat twee keer op stage: het eerste jaar als medewerker toezicht & veiligheid, het tweede jaar als handhaver toezicht & veiligheid bij een stadstoezichtorganisatie of openbaar vervoersbedrijf. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om je te oriënteren op het werken bij politie, Koninklijke Marechaussee en Toezicht en Handhaving. Tijdens de opleiding behaal je ook het certificaat buitengewoon opsporingsambtenaar en verkeersregelaar.

Jouw carrière

Na de opleiding kun je aan de slag als handhaver openbare ruimte bij een gemeente. Ook handhavers in het openbaar vervoer en milieu zijn in onze samenleving niet meer weg te denken. Wil je liever bij de politie of de Koninklijke Marechaussee aan de slag? Deze opleiding is daar een goede voorbereiding op.

Beveiligen, dienstverlenen en verdachte situaties herkennen zijn onderdeel van jouw opleiding

Studie in Cijfers Publieke veiligheid BOL-3

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Publieke veiligheid BOL

Topsporthal - teaser

topsporthal_-_van_der_knaaphal_-_thuisbasis_voor_dulon_college_ede.jpg

Sporten doe jij in de Topsporthal

In de gloednieuwe topsporthal kun je gebruik maken van fitnessapparatuur, hindernisbaan, dojo, klimwand en méér!

Lees meer

Veiligheid

Veiligheid Ede

Veiligheid

Nieuwsgierig wat de richting Veiligheid inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder