mbo opleiding Dienstverlening-Helpende-Zorg-Welzijn_Veenendaal

Helpende zorg & Welzijn (BBL) - Veenendaal

Aanmelden

Als helpende help jij mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben op hun best te zijn. Het Dulon College in Veenendaal helpt jou daarbij op je best te zijn. Volg hier de opleiding Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 (BBL) en word die topzorgverlener die je van binnen al bent.

Iets voor jou als je:

✓ Makkelijk contacten legt                       ✓ Flexibel, creatief en praktisch bent  

✓ Een zorgzame instelling hebt                ✓ Goed kunt organiseren en plannen

Over de opleiding helpende niveau 2 (BBL)

Deze opleiding helpende zorg en welzijn is een BBL-opleiding, wat betekent dat je één keer per week naar school gaat en de rest van de tijd in dienst bent bij een werkgever. Je leert dus bijna helemaal in de praktijk en past je kennis daar meteen toe. Ook fijn is dat je al ervaring opdoet én je een leerlingsalaris ontvangt. Hier heb je een leerarbeidsovereenkomst voor nodig. Wil jij liever stage lopen? Kies dan de opleiding Helpende Zorg & Welzijn (BOL).

Tijdens de dagen dat je op school zit, volg je vakken zoals activiteitenbegeleiding, huishoudkunde en persoonlijke verzorging, maar ook Nederlands, rekenen en burgerschap. Je leert theorie, maar de lessen zijn ook heel praktijkgericht. Je krijgt alles mee wat je nodig hebt om straks ondersteuning te bieden bij allerlei huishoudelijke, facilitaire en sociale activiteiten.

Ook is er een traject op maat mogelijk voor deze opleiding. Dit wordt speciaal voor jou samengesteld, op basis van (werk)ervaring en/of diploma’s die je al hebt. Dit gaat in nauw overleg. Je loopt dan ook altijd eerst een intakeprocedure door om te kijken of je in aanmerking komt. Ook hier heb je een leerarbeidsovereenkomst nodig. Een maatwerkopleiding duurt 6 tot 12 maanden.

Jouw carrière als BBL helpende zorg en welzijn

Helpende is een functie die je op veel plekken in zorg en welzijn vindt. In de thuiszorg, een woonzorgcentrum, een verpleeg- of verzorgingshuis, de kinderopvang of een woonvorm voor begeleid wonen bijvoorbeeld. Je komt bij de mensen thuis of biedt ondersteuning op een plek waar zij langdurig of voor een bepaalde tijd verblijven. Je hebt hoe dan ook een baan waar je meer dan genoeg voldoening én uitdaging uit zult halen!

Extra informatie

  • Gepersonaliseerd onderwijs: je bepaalt (deels) zelf hoe lang je over de opleiding doet;
  • Hybride leren: een aantal lessen zijn zowel live op school, als offline in eigen tijd te volgen;
  • E-learning: je bepaalt zelf hoe en wanneer je kennis ophaalt over de verschillende vakken;
  • Enthousiast docententeam met veel (actuele) praktijkervaring;
  • Hoog slagingspercentage.

Doorleren na BBL helpende niveau 2

Met je diploma op zak ben jij klaar voor een vervolgopleiding op mbo niveau 3. Kies bijvoorbeeld voor een van de mbo 3 zorg- en welzijnsopleidingen op het Dulon College:

Waarom een BBL-opleiding helpende op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden helpende opleiding (BBL)

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College.

Studie in Cijfers Dienstverlening BBL-2

Studie in Cijfers 

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Dienstverlening

LET OP!

Als jij je gaat aanmelden voor deze opleiding, dan kan je kiezen uit meerdere instroommomenten!