Helpende zorg & welzijn Ede

Helpende zorg & welzijn (BOL) - Ede

Aanmelden

LET OP: HET MAXIMALE AANTAL STUDENTEN VOOR DEZE OPLEIDING MET DE START IN SEPTEMBER 2023 IS BEREIKT. ALS JE JE NU AANMELDT KOM JE OP DE RESERVELIJST.

Wil jij mensen helpen op hun best te zijn? Dan is helpende zorg en welzijn het beroep voor jou. Met de opleiding helpende zorg & welzijn niveau 2 op het Dulon College in Ede leer jij alles wat je hiervoor nodig hebt. Terwijl je zelf ook mag groeien, als zorgverlener én als mens.

Iets voor jou als je:

✓ Zorgzaam, creatief en flexibel bent       ✓ Graag met mensen werkt  

✓ Praktisch bent ingesteld                        ✓ Van plannen en organiseren houdt

Over de opleiding helpende niveau 2

Helpende is een functie waarin je ondersteunt bij allerlei sociale, huishoudelijk en facilitaire activiteiten. Soms help je mensen bij de persoonlijke verzorging of bij de dagbesteding. Tijdens de opleiding leer je hoe dit allemaal zo goed mogelijk doet. Daarvoor volg je vakken zoals activiteitenbegeleiding, huishoudkunde en persoonlijke verzorging. Maar ook Nederlands, rekenen en burgerschap horen bij je vakkenpakket.

Alle vakken zijn gericht op de praktijk. Je voert opdrachten uit, zelfstandig en in groepjes, en je gaat stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Zo weet jij straks helemaal hoe je cliënten begeleidt en hoe je samenwerkt met je collega’s in de zorg. Wil je nóg meer praktijkgericht leren? Ga dan voor de BBL-opleiding helpende zorg en welzijn.

Het is mogelijk om deze opleiding op maat te volgen. Dit hangt af van (werk)ervaring en/of diploma’s die je al hebt en gaat altijd in overleg. Je gaat eerst door een intakeprocedure om te zien of je in aanmerking komt. Zo’n maatwerkopleiding duurt 6 tot 12 maanden en er is een leerarbeidsovereenkomst nodig, net als bij een BBL-opleiding.

Jouw carrière als mbo helpende zorg en welzijn

Als helpende ben je op allerlei plekken in zorg en welzijn nodig. Bijvoorbeeld in een verzorgings- of verpleeghuis, de thuiszorg, een woonzorgcentrum, de kinderopvang, of een woonvorm voor begeleid wonen. Je kunt werken in de eigen woonomgeving van de mensen, of juist in een leefomgeving waar zij op lange termijn, tijdelijk of zelfs maar een paar uur per week verblijven. Waar je ook gaat werken, jij hebt zicht op een baan waar je veel voldoening uit haalt en een leuke uitdaging om met mensen samen te werken!

Doorleren na helpende zorg en welzijn niveau 2

Als je je diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 3 in de richting zorg en welzijn. Bijvoorbeeld een van de volgende opleidingen:

Waarom een opleiding helpende op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden mbo opleiding helpende niveau 2

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College.

Studie in Cijfers Dienstverlening BOL-2

Studie in Cijfers 

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Dienstverlening

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2023-2024 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 45. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding: wie zich als eerst aanmeldt, is als eerste aan de beurt. Daarbij hanteren we een wachtlijst van 45 plaatsen.