Commerciële dienstverlening Ede

Junior accountmanager (BBL) - Ede

Aanmelden

Is voltijd in de schoolbanken zitten niets voor jou? Op het Dulon College in Ede mag je zelf bepalen hoe je leert. Doe je dat liever praktijkgericht, dan is de opleiding junior accountmanager BBL echt iets voor jou. Je leert alles over marketing, sales en marktonderzoek door het gewoon te doen. Jij hebt de regie in handen.

Iets voor jou als je:

✓ Eenvoudig contacten legt              ✓ Je mondeling en schriftelijk goed kunt uitdrukken  

✓ Representatief bent                       ✓ Een goed commercieel inzicht heb

Over de BBL-opleiding junior accountmanager

Een accountmanager houdt zich vooral bezig met contact met klanten. Daarom leer jij daar tijdens je opleiding alles over wat daar allemaal bij komt kijken. Onderzoek doen naar de klant, verkoopgesprekken voeren, prijsonderhandelingen aangaan, offertes opstellen, zakelijk communiceren in het Nederlands en Engels... marketing, sales en marktonderzoek kennen straks geen geheimen meer voor jou!

Dit alles leer je bijna helemaal in de praktijk. Je krijgt praktijkgerichte opdrachten én je gaat, in plaats van stage lopen, in dienst bij een erkend leerbedrijf. Deze opleiding is namelijk een BBL-opleiding.

Wat betekent BBL junior accountmanager?

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Het wordt ook wel ‘leren-werken’ of ‘werken-leren’ genoemd. En dat is precies wat het is: een combinatie tussen werken en leren op het mbo. Je gaat één dag per week naar school en staat de rest van de tijd op de werkvloer. Je doet dus meteen praktijkervaring op, nog meer dan bij een BOL-opleiding waarbij je af en toe stage loopt.

Omdat je voor een deel in dienst gaat bij een werkgever, moet je je inschrijven voor een BBL-opleiding door te solliciteren op speciale vacatures: opleidingsvacatures of leerlingvacatures. Je moet zelf zorgen voor een werkplek, deze wordt niet door de school geregeld! Begin dus op tijd met zoeken naar junior accountmanager BBL-vacatures.

Jouw carrière als junior accountmanager

Tijdens je opleiding heb je al volop praktijkervaring op kunnen doen. Je weet dus al hoe het beroep eruit ziet. Die kennis en ervaring ga je nu verder toepassen en ontwikkelen op de werkplek waar jij jouw carrière vorm gaat geven.

Samen met je collega’s in het accountteam ga je zaken doen met andere bedrijven (business-to-business of B2B), waarbij jullie intensief contact onderhouden met een aantal klanten en hen zo goed mogelijk bedienen. Je informeert klanten over de nieuwste ontwikkelingen rondom jullie diensten en producten, denkt in verkooptrajecten over totaaloplossingen, maakt plannen en analyses, voert promotieactiviteiten uit en buigt je over aftersales.

Uiteraard blijf je onderzoek doen naar de markt en signaleer je steeds weer ‘new business’ voor de organisatie. Je onderneemt zelf actie, net zoals je dat op de accountmanager BBL-opleiding geleerd hebt.

Doorleren na de BBL-opleiding junior accountmanager

Met een diploma junior accountmanager BBL op zak kun je direct aan de slag. Misschien zelfs wel bij de werkgever waar je je leer-werktraject hebt gevolgd: je kent het bedrijf, de klanten en het werk tenslotte al. Maar je kunt natuurlijk ook op zoek naar een andere werkplek, zoals een commerciële afdeling in het midden- en kleinbedrijf (mkb) of grootbedrijf.

Toch nog doorleren? Schrijf je dan in voor een vervolgopleiding op het hbo. Bijvoorbeeld de opleiding hbo sales- & accountmanagement.

Waarom BBL accountmanager op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                     ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces                 ✓ Hoge slagingspercentages

Studie in Cijfers Commercie BBL-4

Studie in Cijfers 

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Commercie

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@duloncollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.