Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Kapper

Met de opleiding Kapper opΒ Dulon College in Ede leer jij alle vaardigheden voor dit beroep. Jouw werk bestaat uit wassen, knippen, kleuren, fΓΆhnen en stylen. Jij bent altijd op de hoogte van de laatste trends en kunt de klant uitstekend adviseren.

IETS VOOR JOU ALS JE:

  • Het leuk vindt om met mensen te werken  
  • Sociaal, creatief en flexibel bent
  • Als je klanten graag advies geeft over producten 
  • Graag zorgt voor een schone, veilige en opgeruimde werkomgeving  

OVER DE OPLEIDING KAPPER 

Tijdens de opleiding kapper leer je de basis van het kappersvak: klanten ontvangen en de behandeling afsluiten, wassen, knippen, kleuren en fΓΆhnen. Je ontdekt alles over verschillende haartypes, kappersproducten- en materialen en gaat aan het werk met de schaar, krultang, fΓΆhn en droogkap. Je leert meer over de hoofdhuid, over haarverzorgingsproducten en hoe je klanten advies kunt geven. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van barbier, extensions, visagie of nagelstyling?

JOUW CARRIÈRE ALS KAPPER

Jij kunt aan het werk bij een kapsalon voor heren, dames, gemengd of een specialistische kapsalon. Als kapper zorg jij voor de haarverzorging van jouw klanten. Jouw taken zijn klanten ontvangen, wassen, knippen, (ont)kleuren, fΓΆhnen, stylen en de behandeling afsluiten. Je geeft de klant advies over wat goed bij hen past en je verkoopt haarverzorgingsproducten. Heeft de klant een haarprobleem? Dan kun jij vertellen wat hij of zij daaraan kan doen. Als kapper kun je dan ook goed met mensen omgaan. 

kosten van de materialen voor de opleiding

Aan de start van de opleiding ontvang je een bruikleenpakket. Je maakt van deze materialen gebruik gedurende de gehele opleiding. Aan het einde van de opleiding lever je dit pakket weer in of neem je het pakket over. Er zijn een aantal materialen die je zelf aan dient te schaffen. Het gaat om een professionele kappersschaar, professionele coupeschaar, een heren oefenhoofd en een dames oefenhoofd of slip-on. Je kan deze materialen aanschaffen via de opleiding, deze kosten zullen rond de €200,- bedragen. Je bent ook vrij om je eigen materialen aan te schaffen, dit moeten wel professionele scharen zijn en oefenhoofden met 100% human hair.

DOORLEREN NA MBO-OPLEIDING KAPPER NIVEAU 2

Na het behalen van je diploma van deze niveau 2-opleiding, kun je doorstromen naar de opleiding op niveau 3: Haarstylist dame. 

WAAROM KAPPER OP DULON COLLEGE?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Op Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

AANMELDEN MBO OPLEIDING KAPPER

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op Dulon College.

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie