Kopopleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (BBL) - Ede

Aanmelden

Wil jij je na je niveau 3-opleiding nog verder ontwikkelen op het gebied van pedagogisch werk? Volg dan de gespecialiseerd pedagogisch medewerker opleiding (BBL) op het Dulon College in Ede. Met deze 1-jarige opleiding kinderopvang ga jij een mooie toekomst tegemoet.

Belangrijk om te weten: voor deze opleiding moet je een diploma van de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 hebben. Het duurt dan één jaar om deze niveau 4-opleiding te voltooien.

Voordelen van het koptraject:

  • Je kunt in één jaar je niveau 4-diploma halen
  • Je leert in de praktijk van docenten, werkplekbegeleiders, studenten en cliënten
  • Inkomsten: je verdient een leerlingsalaris terwijl je je ontwikkelt naar niveau 4

Iets voor jou als je:

✓ Een sociale instelling hebt                     ✓ Communicatief sterk bent

✓ Kunt leidinggeven en coördineren        ✓ Betrouwbaar en standvastig bent

Over deze opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker (BBL)

Tijdens deze opleiding leer jij op een doelgerichte, professionele en probleemoplossende manier kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling en omgang met elkaar. Daarbij wordt er aandacht besteed aan kennis en vaardigheden zoals:

  • Interactievaardigheden aanleren;
  • Kinderen met verschillende ontwikkelingsbehoeften stimuleren en op een goede, methodische manier begeleiden;
  • Activiteitenprogramma’s en plannen van aanpak opstellen;
  • Leiding geven aan collega’s;
  • Contacten onderhouden met andere instellingen.

Dit alles doe je in een praktijkgerichte omgeving, zowel in de lessen als daarbuiten. Zo heb jij al veel ervaring opgedaan wanneer je de opleiding hebt voltooid. Let op: omdat dit een BBL-opleiding is, wordt er van je verwacht dat je een erkende werkplek hebt binnen een gerelateerd werkveld. Zorg dat je deze plek voor aanvang van de opleiding hebt geregeld!

Dulon College Welzijn

Jouw carrière als gespecialiseerd pedagogisch medewerker BBL

Met een diploma op zak kun jij aan het werk bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, basisschool, tieneropvang of kinderdienstencentrum. Daar bied jij – volgens de richtlijnen van het pedagogisch beleidsplan van de organisatie en soms aan de hand van een vast dagprogramma – baby’s, peuters, kinderen en/of jongeren dagelijkse opvang. Je houdt een oogje in het zeil en organiseert ontwikkelingsgerichte activiteiten.

Jij hebt een coördinerende rol in de begeleiding van de kinderen/jongeren. Ouders, collega’s en extern betrokken weten dat jij het aanspreekpunt bent. Je signaleert eventuele ontwikkelingsachterstanden en bespreekt deze met je leidinggevende en met de ouders/verzorgers. Je bent vaak eindverantwoordelijke en beheert ook budgetten.

Doorleren na deze BBL-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Met een diploma van deze opleiding op zak, kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen. Bijvoorbeeld Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Pedagogiek.

Waarom de BBL-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden Kopopleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker 

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Pedagogisch werk BBL

Ben je werkzaam als pedagogisch medewerker?

en wil jij je verder ontwikkelen naar niveau 4? Dan is deze kopopleiding mogelijk iets voor jou!

Welzijn

Welzijn Ede

Welzijn

Nieuwsgierig wat Welzijn inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder