Opleidingen

Legal, Insurance & HR Services Specialist (BOL) - Ede

Aanmelden

Jij houdt in alle situaties het hoofd koel en neutraal. Je kunt objectief naar dingen kijken en bent communicatief vaardig. Je weet van aanpakken en je wilt je een weg banen in de wereld van wetten en regels. En dus is de opleiding legal, insurance & HR service specialist op het Dulon College in Ede jou op het lijf geschreven!

Nieuw: deze opleiding is een samenvoeging van de voormalige opleidingen medewerker human resource management en juridisch administratief medewerker.

Iets voor jou als je:

✓ Goed kunt communiceren          ✓ Een organisatietalent met inlevingsvermogen bent

✓ Geheimen voor je kunt houden ✓ Onderzoekend, assertief en proactief bent

Over deze opleiding legal, insurance & HR service specialist

Tijdens de opleiding doe je brede kennis op over verschillende juridische domeinen en rechtsgebieden, wet- en regelgeving rondom sociale zekerheid en financiële- en HR-processen. Je duikt bijvoorbeeld in de volgende onderwerpen en vaardigheden:

 • Arbeidsrecht
 • Bestuurs- en staatsrecht
 • Privaat- en publiekrecht
 • Privacyregelgeving
 • Werken met wetboeken en jurisprudentie
 • Aangifte loon- en inkomstenbelastingen
 • Toeslagen
 • Aanmaningen
 • Schadeverzekeringen
 • Omgaan met een cao
 • Een adviserende rol aannemen
 • (Juridische) documenten opstellen en invullen

Je volgt naast inhoudelijke vakken ook algemene vakken en gaat veel in de praktijk leren. Zo word je begeleid door docenten uit het werkveld en ga je een paar keer stage lopen. Dat kan zowel in binnen- als buitenland. Dat is pas je horizon verbreden!

Jouw carrière als legal, insurance & HR service specialist

Met dit diploma mag jij aan de slag op de volgende plekken: gemeentes, waterschappen, het UWV, notaris- en advocatenkantoren, incassobureaus, makelaars, verzekeraars, schuldhulpverlening, uitzendbureaus of de afdeling personeelszaken bij een bedrijf of organisatie. Een behoorlijk breed werkterrein, dus. Als legal, insurance & HR service specialist behandel je vragen en geef je advies over juridische kwesties, personeelszaken, verzekeringsaanvragen of bancaire zaken. Je analyseert de vraag, verzamelt gegevens en bepaalt welke wet- en regelgeving van toepassing is. Vervolgens verstrek je informatie en advies – zowel inhoudelijk als procedureel.

Doorleren na je mbo-opleiding niveau 4

Gaan jouw ambities nog verder? Stroom dan na deze middenkaderopleiding door naar het hbo, bijvoorbeeld in de richting bestuurskunde, HRM, recht, personeelsmanagement of Management, Economie & Recht.

Waarom een opleiding legal, insurance & HR service specialist op het Dulon College?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Op het Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden voor opleiding legal, insurance & HR service specialist

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor een opleiding op het Dulon College.