Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

leidinggevende travel & hospitality

Kom je ook je horizon verbreden en jouw grenzeloze mogelijkheden ontdekken? Lees alles over de opleiding en meld je aan.

Leidinggevende travel & hospitality

IETS VOOR JOU ALS JE:

 • Leidinggevende kwaliteiten hebt
 • Ondernemend en proactief bent
 • Commercieel bent ingesteld
 • Graag service aan mensen verleent

OVER DE OPLEIDING LEIDINGGEVENDE TRAVEL & HOSPITALITY

Als je wordt opgeleid tot leidinggevende in het toerisme, leer je alles over wat er komt kijken bij het waarmaken van de vakantiedromen van gasten. Je leert alle kanten van het vak tot in de puntjes beheersen en ontwikkelt daarbij een uitstekende beroepshouding, zodat je een goed voorbeeld kunt zijn voor minder ervaren collega’s.

Je gaat in theorie- en praktijklessen veel aandacht besteden aan toeristische topografie, algemene reiskennis, vervoers- en verblijfsmogelijkheden en verzekeringen. FinanciΓ«le, administratieve en personele zaken komen ook aan bod. Daarnaast werk je aan je sociale, communicatieve en commerciΓ«le vaardigheden – onder andere door naast Nederlands en Engels nog één taal (Spaans, Duits of Frans) te volgen. En wanneer je gaat stage lopen, kan dat zowel in binnen- als buitenland. Dat is nog eens je grenzen verleggen!

JOUW CARRIÈRE ALS TRAVEL & HOSPITALITY LEIDINGGEVENDE

Met een diploma van een mbo 4-opleiding travel & hospitality op zak, heb je volop keuze in een breed werkterrein. Ga bijvoorbeeld aan de slag bij de frontoffice van een hotel of vakantiepark, bij een reisbureau of touroperator of bij een VVV- of ANWB-kantoor. Je kunt zelfs een eigen reisorganisatie beginnen! Jij hebt hoe dan ook een afwisselende baan, waar je zowel uitvoerend werk doet als verantwoordelijk bent een afdeling of filiaal. Jij:

 • Adviseert en begeleidt gasten
 • Regelt boekingen en reserveringen
 • Schakelt tussen de medewerkers en de ondernemer
 • Bent dΓ© specialist in alle onderdelen van het verkoopproces
 • Geeft de juiste toeristische informatie op het juiste moment
 • Hebt ook kennis van bedrijfseconomie, marketing en personeelsmanagement
 • Houdt ontwikkelingen, trends en commerciΓ«le mogelijkheden bij en vertaalt deze naar kansen voor de organisatie waar je werkt

DOORLEREN NA LEIDINGGEVENDE TRAVEL & HOSPITALITY NIVEAU 4

Wil je nog meer binnen de wereld van toerisme ontdekken? Dan kun je na je opleiding travel & hospitality mbo 4 doorstromen naar het hbo. Bijvoorbeeld naar een opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) of een opleiding Vrijetijdsmanagement.

WAAROM LEIDINGGEVENDE TRAVEL EN HOSPITALITY OP DULON COLLEGE?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Op Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

 • Gepersonaliseerd onderwijs
 • Kleinschalig georganiseerd
 • Regie over je eigen leerproces
 • Hoge slagingspercentages

FACTS & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info