Opleidingen

Leidinggevende travel & hospitality (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Je kiest voor een uitdagende toekomst in de toeristische sector. Je gaat graag met mensen om, hebt een commerciële instelling, leidinggevende kwaliteiten en je bent ondernemend, proactief en dienstverlenend.

De opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality

Jij wordt opgeleid tot leidinggevende binnen de toeristische sector en leert gasten te adviseren en helpt hun vakantiedromen waar te maken. Je leert alle kanten van het vak tot in de puntjes beheersen en ontwikkelt een uitstekende beroepshouding. Jij bent daarmee een goed voorbeeld voor minder ervaren collega’s. Daarnaast besteed je veel aandacht aan toeristische topografie, algemene reiskennis, vervoers- en verblijfsmogelijkheden en verzekeringen. Je werkt aan je sociale, communicatieve en commerciële vaardigheden. Naast Engels volg je nog een moderne vreemde taal (Spaans, Duits of Frans*). Ook financiële, administratieve en personele zaken komen aan bod.

* Frans wordt alleen in Ede gegeven.

Jouw carrière

Jouw werkterrein is breed, want met dit diploma kun jij binnen de toeristische sector aan de slag bij de frontoffice van een hotel of vakantiepark, bij een reisbureau of touroperator of bij een VVV- of ANWB-kantoor. Met dit diploma kun je ook een eigen reisorganisatie beginnen. Je hebt uitzicht op een afwisselende baan waarbij je uitvoerend werk doet, maar ook verantwoordelijkheid draagt voor de uitvoering van de werkzaamheden op jouw afdeling of filiaal. Je bent dé schakel tussen de medewerkers en de ondernemer en dé specialist in alle onderdelen van het verkoopproces. Jij adviseert en begeleidt gasten, je regelt boekingen en reserveringen en bent een specialist in het geven van toeristische informatie. Jij bent niet alleen een verkooptopper, maar weet ook het een en ander van bedrijfseconomie, marketing en personeelsmanagement. Jij bent alert op ontwikkelingen, trends en commerciële mogelijkheden en vertaalt deze naar commerciële kansen voor de organisatie.

Doorleren? 

Na deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld naar het Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (htro) of hbo Vrijetijdsmanagement.