Commerciële dienstverlening Ede

Medewerker evenementenorganisatie (BOL) - Ede

Aanmelden

De leukste, meest uiteenlopende en meest succesvolle evenementen organiseren? Op de opleiding medewerker evenementenorganisatie leer je precies hoe je een geslaagd evenement coördineert. Doe je dat op het Dulon College in Ede, dan heb je het ook nog eens zelf voor het zeggen. Jouw opleiding, jouw keuzes. Wees verbazingwekkend jezelf!

Iets voor jou als je:

✓ Graag de touwtjes in handen hebt                ✓ Goed overzicht kunt houden  

✓ Stressbestendig bent                          ✓ Dol bent op organiseren

Over de opleiding medewerker evenementenorganisatie

Tijdens de opleiding medewerker evenementenorganisatie op het mbo, leer jij precies hoe je elk event tot een succes maakt. Je krijgt inzicht in welke partijen, middelen en mogelijkheden je daarvoor allemaal nodig hebt. Je leert onder andere:

 • Wat een marketing- en communicatiebeleid inhoudt
 • Hoe je marktonderzoeken opzet en draaiboeken opstelt
 • Promotiemateriaal (online en offline) ontwerpen en ontwikkelen
 • Persberichten opstellen
 • Gesprekken voeren met externe partijen

Voor de opleiding evenementenorganisatie is het belangrijk dat je communicatief sterk in woord en schrift bent. Daarom worden jouw Nederlands en Engels tijdens de opleiding nog verder ontwikkeld en is Duits verplicht als tweede moderne vreemde taal. En omdat je in de praktijk het beste leert, ga je volop ervaring met evenementen opdoen door stage te lopen.

Jouw carrière als medewerker evenementenorganisatie

Als eventmanager (soms ook eventplanner, evenementenmanager of evenementenplanner) organiseer jij evenementen in de breedste zin van het woord. Festivals, concerten en voorstellingen, maar ook congressen, beurzen en bedrijfsuitjes. Dat doe je in overleg met de opdrachtgever en eventuele collega’s. Jouw werkzaamheden zijn onder andere:

 • Het programma samenstellen
 • Sprekers, organisaties en artiesten uitnodigen en begeleiden (waaronder zaken zoals een slaapplaats, eten, kleedkamer en betaling regelen)
 • Decorontwerpers en technici aansturen
 • Tijdelijk personeel inhuren
 • Contacten onderhouden met toeleveranciers en onderaannemers (zoals beveiligers, ontwerpers, artiesten, vervoerders en cateringbedrijven)
 • Tijdens het evenement controleren of alles op rolletjes loopt
 • Na afloop een duidelijke evaluatie opstellen

Doorleren na mbo eventmanagement

Nadat je de opleiding evenementenorganisatie mbo 4 hebt afgerond, kun je doorstromen naar het hbo. Je volgt dan bijvoorbeeld de hbo-opleiding eventmanagement, hospitality & evenementen management of leisure & events management. Ga je liever gelijk aan de slag? Dan kun je gaan werken als mbo-eventplanner. Dat kan bij een bedrijf, zoals een evenementenbureau, of als zelfstandige ondernemer (zzp’er).

Waarom de opleiding eventmanagement op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces            ✓ Hoge slagingspercentages

Wordt dit 'm?

Meld je dan hier direct aan!

Twijfel je nog?

Stuur dan een mail met jouw vraag naar steljevraag@duloncollege.nl

Niet wat je zocht?

Wij kunnen met je meedenken.

Klik hier om hulp te krijgen bij de studiekeuze.

Terug naar alle opleidingen.