Commerciële dienstverlening Ede

Medewerker evenementenorganisatie (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou? 

Jij bent een teamplayer, maar hebt wel graag de touwtjes in handen. Je kunt goed overzicht houden, bent stressbestendig en dol op organiseren.

De opleiding Medewerker Evenementenorganisatie

Jij leert hoe je een geslaagd evenement, zoals een festival, concert of beurs, organiseert en coördineert. Zo krijg je inzicht in de partijen, middelen en mogelijkheden die nodig zijn om er een succes van te maken. Je leert wat een marketing- en communicatiebeleid inhoudt, hoe je marktonderzoeken opzet en draaiboeken opstelt voor een evenement. Tijdens de opleiding ontwerp en ontwikkel je promotiemateriaal (online en offline), stel je persberichten op en oefen je in het voeren van gesprekken met externe partijen. Jij bent communicatief sterk in woord en schrift. Jouw Nederlands en Engels worden tijdens de opleiding nog verder ontwikkeld. Duits is verplicht als tweede moderne vreemde taal. Om volop evenementenervaring op te doen, ga je veel aan de slag in de praktijk. 

Jouw carrière

Jij organiseert allerlei evenementen; van congressen, beurzen en bedrijfsuitjes tot voorstellingen, concerten en festivals. Samen met collega’s heb je overleg met een opdrachtgever, stel jij het programma samen en kijk je wat er allemaal geregeld moet worden. Je bedenkt welke sprekers, organisaties of artiesten worden uitgenodigd. Je regelt ook benodigde begeleiding, een plek waar ze kunnen slapen, eten of omkleden en hoeveel geld ze willen hebben voor hun optreden. Jij stuurt decorontwerpers en technici aan, maar huurt ook tijdelijk personeel in. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, onderhoud je goede contacten met toeleveranciers en onderaannemers, zoals beveiligers, ontwerpers, artiesten, vervoerders en cateringbedrijven. Op het moment dat het evenement plaatsvindt, controleer jij of alles op rolletjes loopt en na afloop stel jij een duidelijke evaluatie op. 

Doorleren? 

Na het behalen van dit diploma kun je doorstuderen aan het hbo.