Medewerker ICT BOL - Ede

Medewerker ICT Support (BOL) - Ede

Aanmelden

Jij bent helemaal thuis in de wereld van ICT, je sleutelt graag aan computers en je bent oplossingsgericht. Kortom: de opleiding medewerker ICT support op het Dulon College in Ede past perfect bij jou. Wat jij nodig hebt voor jouw toekomst, leer je hier. Want de toekomst maken we samen.

Iets voor jou als je:

✓ Nieuwsgierig bent naar nieuwe computerprogramma’s   ✓ Je flexibel opstelt  

✓ Een klantgerichte en ondernemende houding hebt      ✓ Een echte teamplayer bent

Over de opleiding medewerker ICT support

Natuurlijk leer je tijdens je opleiding alles over verschillende ICT-vaardigheden. Zoals een (defecte) computer demonteren, assembleren en het installeren van hard- en software. Ook ben jij straks in staat om kabels aan te leggen, bijvoorbeeld om computers met elkaar te verbinden. Je gaat vanaf de eerste week meteen stage lopen. Dat doe je twee dagen per week. De andere drie dagen ben je op school bezig met theorie- en praktijklessen.

Je krijgt ook les in andere beroepenvelden, zodat je jouw opleiding afrondt met kennis op verschillende gebieden. Zo ben jij straks breed inzetbaar op de arbeidsmarkt, zowel in het service- als het supportveld. Met jouw bron van kennis en klantvriendelijke houding weet jij vrijwel alle problemen op te lossen.

Team Service & Support

Vind je het lastig om nu meteen een keuze te maken voor een vervolgopleiding? Je kunt de opleiding Medewerker ICT Support binnen een gezamenlijk basisjaar volgen. Je maakt dan binnen de opleiding onderdeel uit van team Service & Support, samen met studenten van andere opleidingen: medewerker facilitaire dienstverlening, assistent business services en medewerker sport & recreatie. Na dit basisjaar weet je beter welke van deze richtingen het beste bij jou past en kun je de knoop doorhakken.

Vereiste vooropleiding:

  • Vmbo-diploma beroepsbegeleidende leerweg (BBL)
  • Mbo-diploma niveau 1

Meer over team Service & Support

Jouw carrière als ICT-supportmedewerker

Tegenwoordig vind je bijna geen bedrijf meer dat geen ICT-medewerker nodig heeft. Jouw werkterrein is daardoor heel breed. Je gaat aan de slag op een ICT- of automatiseringsafdeling, of juist in een computerwinkel. Jij zorgt er snel en vakkundig voor dat alle informatiekanalen werken, van netwerken en computers tot printers en telefoons. Een onmisbare schakel in de wereld van morgen.

Doorleren na je ICT-supportmedewerker mbo 2

Klaar met je niveau 2-opleiding en wil je verder? Stroom dan door naar een mbo 3-opleiding. Bijvoorbeeld de opleiding Allround Medewerker IT systems and devices op het Technova College.

Waarom een opleiding medewerker ICT support op het Dulon College?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Op het Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden mbo 2-opleiding medewerker ICT support

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers ICT Support BOL-2

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2023-2024 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 18. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen en de arbeidsmarkt. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding: wie zich als eerst aanmeldt, is als eerste aan de beurt. Daarbij hanteren we een wachtlijst van 18 plaatsen.

Fact & Figures

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.