opleiding Medewerker Sport-& Recreatie Ede

Medewerker Sport-& Recreatie (BOL) - Ede

Aanmelden

Plezier en ontspanning – wie houdt daar nou niet van? Als medewerker sport & recreatie ga jij andere mensen hieraan helpen. Terwijl je zelf ook plezier en ontspanning beleeft, natuurlijk. Volg de opleiding medewerker sport & recreatie op het Dulon College in Ede en ontdek jouw talenten en mogelijkheden in jouw persoonlijke speeltuin. Hier vind jij jouw plek in de recreatieve sector.

Iets voor jou als je:

✓ Van afwisseling houdt                ✓ Graag mensen vermaakt

✓ Servicegericht bent                ✓ Goed met anderen samenwerkt

Over de opleiding medewerker sport en recreatie

Jij leert het beste in de praktijk. Daarom leren we jou tijdens deze opleiding het vak ook zoveel mogelijk in de praktijk. Bijvoorbeeld bij een recreatiepark, op een camping of in een speeltuin. Want dat deze opleiding eigenlijk ook – jouw persoonlijke speeltuin. Praktijkgericht en spelenderwijs leer jij alles over sport, spel en entertainment. Zoals recreatieve activiteiten opzetten, gasten ontvangen en te woord staat, maar ook receptiewerkzaamheden en samenwerken met collega’s. En natuurlijk mogen basisvakken zoals Nederlands, Engels, economie, rekenen en ICT niet ontbreken.

Team Service & Support

Vind je het lastig om nu meteen een keuze te maken voor een vervolgopleiding? Je volgt de opleiding medewerker sport en recreatie binnen een gezamenlijk basisjaar. Je maakt binnen de opleiding onderdeel uit van Team Service & Support, samen met studenten van andere opleidingen: medewerker facilitaire dienstverlening, assistent business services en medewerker ICT support. Na dit basisjaar weet je beter welke van deze richtingen het beste bij jou past en kun je de knoop doorhakken.

Vereiste vooropleiding:

  • Vmbo-diploma beroepsbegeleidende leerweg (bbl)
  • Mbo-diploma niveau 1

Meer over Team Service & Support 

Jouw carrière als medewerker sport en recreatie

Met je diploma op zak ga jij aan het werk in de recreatiesector. Dat kan zijn bij een camping, bungalowpark of groepsaccommodatie, in de dagrecreatie bij een indoor- en outdoorcentrum, sportbedrijf, attractiepark of speeltuin. Jij ontvangt gasten en staat ze te woord als ze vragen hebben, je verhuurt materiaal en verkoopt activiteiten. Ook help je mee met sport- en spelactiviteiten, excursies en tochten voor allerlei doelgroepen en leeftijden.

Doorleren na de opleiding medewerker sport en recreatie niveau 2

Na deze mbo 2-opleiding kun jij allerlei richtingen op. Stroom bijvoorbeeld door naar een niveau 3-opleiding, zoals de opleiding zelfstandig medewerker travel & hospitality. Je docenten en studieloopbaanbegeleider kijken graag samen met jou waar jouw talenten en mogelijkheden liggen en welke richting jij straks op kunt.

Waarom sport en recreatie op het Dulon College?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Op het Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden mbo opleiding medewerker sport en recreatie 

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College.  

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2022-2023 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 75. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen. Deze 75 plaatsen is het totaal aantal plaatsen voor alle vier opleidingen binnen Team Service & Support. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding: wie zich als eerst aanmeldt, is als eerste aan de beurt. Daarbij hanteren we een wachtlijst van 75 plaatsen.

Fact & Figures

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.