Onderwijsassistent BOL Ede

Onderwijsassistent (BOL) - Ede

Aanmelden

Jij hebt een actieve houding. Je durft initiatief te nemen. Maar vooral: jij wilt kinderen graag iets leren. Als jij jezelf hierin herkent, zit je helemaal op je plek met een opleiding onderwijsassistent in Ede op het Dulon College. Met de kennis die je hier opdoet, help jij de volgende generatie op hun best te zijn.

Iets voor jou als je:

✓ Wilt werken met kinderen en jongeren              ✓ Goede sociale vaardigheden hebt  

✓ Goed kunt begeleiden en samenwerken          ✓ Flexibel, maar ook volhardend bent

Over de opleiding onderwijsassistent

Jij leert op deze opleiding alles wat je nodig hebt om vakkundig onderwijsassistent te worden. Leerlingen begeleiden, activiteiten bedenken en uitvoeren, plannen en rapporteren... Het komt allemaal aan bod. Je volgt vakken zoals pedagogiek en didactiek, maar ook taal, rekenen, schrijven, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek. Je hebt geen specifiek vakkenpakket nodig voor deze opleiding. Goede beheersing van de Nederlandse taal en goede rekenvaardigheden zijn wel voordelen.

Je volgt theorievakken en workshops, waarbij je zowel zelfstandig als samen met andere studenten opdrachten uitvoert. Een groot deel van je opleiding loop je stage en werk je aan praktijkopdrachten. Op deze manier word jij een veelzijdige, onmisbare kracht in de klas. 

 

Dulon College Welzijn

Jouw carrière als mbo-onderwijsassistent

Je gaat aan de slag bij een basisschool, in het in het voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs (voor leerlingen met een handicap en/of leer- en opvoedingsmoeilijkheden) of middelbaar beroepsonderwijs. Je kunt als vaste klassenassistent voor aan één klas staan, of bij verschillende groepen werken. Meestal werk je met individuele leerlingen of een groepje leerlingen. Je maakt onderdeel van een team uit en wordt begeleid door een leraar. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor het werk dat je uitvoert. Dat kan bestaan uit:

  • Leerlingen observeren;
  • Problemen die je signaleert bespreken met de groepsleerkracht;
  • Instructies bij verschillende vakgebieden geven;
  • Helpen bij het organiseren van diverse activiteiten;
  • Gemaakt werk nakijken en gegevens van leerlingen verwerken;
  • Leerlingen helpen met lezen en rekenen op hun niveau;
  • Toezicht houden bij het buitenspelen;
  • De zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de leerlingen bevorderen.

Doorleren na onderwijsassistent niveau 4

Met deze opleiding heb je een goede basis voor een vervolgopleiding aan de pabo, een lerarenopleiding of een pedagogische studie.

Waarom onderwijsassistent mbo op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden onderwijsassistent opleiding

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College.

Studie in Cijfers Pedagogisch werk BOL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Pedagogisch werk BOL

Welzijn

Welzijn Ede

Welzijn

Nieuwsgierig wat Welzijn inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder