Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

pedagogisch medewerker kinderopvang

Jij weet het zeker: je wilt later met kinderen werken. Van 0 tot 12 jaar welteverstaan, zodat je hen echt kunt helpen in hun vroege ontwikkeling. Dan is de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang geknipt voor jou.

IETS VOOR JOU ALS JE:

  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt
  • Je goed in kinderen kunt inleven  
  • Zorgzaam en een echte teamplayer bent
  • Je flexibel opstelt

OVER DE OPLEIDING PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG

Bij jonge kinderen is het belangrijk dat je goede opvang en verzorging biedt. Tijdens deze opleiding leer jij dan ook alle vaardigheden die nodig zijn voor het op de juiste manier ondersteunen en begeleiden van kinderen. Je leert hoe je met hen moet omgaan, hoe je activiteiten voor hen organiseert en hoe je voor een veilige omgeving zorgt. Je maakt kennis met alle voorschriften waar een pedagogisch werker zich aan moet houden en leert hiernaar te handelen. Ook werk je aan je communicatieve vaardigheden.

Binnen deze opleiding loop je ieder jaar één of meerdere dagen in de week stage bij een erkend leerbedrijf. Ook de lessen zijn zowel theorie- als praktijkgericht. Zo doe je volop ervaring op en weet je zeker dat je helemaal op je plek terecht komt.

JOUW CARRIÈRE ALS MBO PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG

Zoals de naam van de opleiding al aangeeft, kun jij aan de slag bij een kinderopvang. Dat kan bijvoorbeeld zijn een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang of een peuterspeelzaal. Je werkt daar met jonge kinderen, van 0 tot 12 jaar. Je volgt ze in hun ontwikkeling, verzorgt ze en stimuleert ze tot zelfredzaamheid. Je doet verschillende activiteiten met ze om ze in hun ontwikkeling te stimuleren. Ook heb je nauw contact met de ouders; je stemt de opvoeding en verzorging van de kinderen met hen af.

DOORLEREN NA PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG NIVEAU 3

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de niveau 4-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

WAAROM PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG OP DULON COLLEGE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info