Pedagogisch medewerker kinderopvang BBL Ede

Pedagogisch medewerker kinderopvang (BOL) - Ede

Aanmelden

Jij weet het zeker: je wilt later met kinderen werken. Van 0 tot 12 jaar welteverstaan, zodat je hen echt kunt helpen in hun vroege ontwikkeling. Dan is de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang geknipt voor jou. Volg deze opleiding op het Dulon College in Ede en je zit helemaal op je plek in de welzijnssector.

Iets voor jou als je:

✓ Een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt    ✓ Je goed in kinderen kunt inleven  

✓ Zorgzaam en een echte teamplayer bent         ✓ Je flexibel opstelt

Over de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang

Bij jonge kinderen is het belangrijk dat je goede opvang en verzorging biedt. Tijdens deze opleiding leer jij dan ook alle vaardigheden die nodig zijn voor het op de juiste manier ondersteunen en begeleiden van kinderen. Je leert hoe je met hen moet omgaan, hoe je activiteiten voor hen organiseert en hoe je voor een veilige omgeving zorgt. Je maakt kennis met alle voorschriften waar een pedagogisch werker zich aan moet houden en leert hiernaar te handelen. Ook werk je aan je communicatieve vaardigheden.

Binnen deze opleiding loop je ieder jaar één of meerdere dagen in de week stage bij een erkend leerbedrijf. Ook de lessen zijn zowel theorie- als praktijkgericht. Zo doe je volop ervaring op en weet je zeker dat je helemaal op je plek terecht komt.

Dulon College Welzijn

Jouw carrière als mbo pedagogisch medewerker kinderopvang

Zoals de naam van de opleiding al aangeeft, kun jij aan de slag bij een kinderopvang. Dat kan bijvoorbeeld zijn een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang of een peuterspeelzaal. Je werkt daar met jonge kinderen, van 0 tot 12 jaar. Je volgt ze in hun ontwikkeling, verzorgt ze en stimuleert ze tot zelfredzaamheid. Je doet verschillende activiteiten met ze om ze in hun ontwikkeling te stimuleren. Ook heb je nauw contact met de ouders; je stemt de opvoeding en verzorging van de kinderen met hen af.

Doorleren na pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de niveau 4-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Waarom pedagogisch medewerker kinderopvang op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden mbo opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor een opleiding op het Dulon College.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Pedagogisch werk BOL

Welzijn

Welzijn Ede

Welzijn

Nieuwsgierig wat Welzijn inhoudt? En welke opleidingen er allemaal bij horen?

Lees verder