Begeleider gehandicaptenzorg Ede

Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (BOL) - Ede

Aanmelden

Als jij een integer persoon en een echte leider bent die zich goed in anderen kan verplaatsen, zit jij helemaal op je plek binnen welzijn. Met de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg op het Dulon College leer jij professionele hulp bieden aan cliënten met één of meerdere beperkingen. Jij helpt hen op hun best te zijn.

Let op: de naam van deze opleiding veranderd vanaf komend schooljaar. De nieuwe naam wordt persoonlijke begeleider maatschappelijke zorg. 

Iets voor jou als je:

✓ Betrokken, integer en assertief bent     ✓ Weet hoe te handelen in lastige situaties

✓ Stevig in je schoenen staat               ✓ Een goed inlevingsvermogen hebt

Over de opleiding persoonlijk begeleider

Tijdens de opleiding leer je alles over hoe jij cliënten de juiste hulp, ondersteuning en zorg biedt. Je ontwikkelt de kennis, vaardigheden en beroepshouding die nodig zijn om in een coördinerende rol je functie deskundig uit te voeren. Dat betekent dat je onder andere les krijgt over:

  • Een persoonlijk plan maken, samen met de cliënt en diens familie;
  • Cliënten methodisch begeleiden;
  • Persoonlijke verzorging;
  • Sociaal-agogische vaardigheden (veranderingsprocessen bij mensen);
  • Ontwikkelingspsychologie;
  • Communiceren met de doelgroep;
  • Activiteiten als sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen;
  • Vraag- en oplossingsgericht werken;
  • Feedback- en reflectievaardigheden toepassen.

Dit alles leer je heel praktijkgericht: niet alleen in theorielessen, maar vooral tijdens bijvoorbeeld praktische opdrachten, externe practica, en natuurlijk stages. Zo heb jij aan het einde van je opleiding al veel ervaring opgedaan.

Dulon College Welzijn

Gezamenlijk basisjaar

Het basisdeel van deze opleiding is onderdeel van een gezamenlijk basisjaar. Dat betekent dat je dit deel volgt samen met een aantal andere opleidingen, namelijk:

Jouw carrière als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

Met dit diploma mag jij binnen de gehandicaptenzorg aan de slag als persoonlijk begeleider, groepsleider of coördinerend begeleider. In een van deze functies begeleid jij cliënten van alle leeftijden die een of meerdere beperkingen hebben. Bijvoorbeeld lichamelijk, zintuigelijk, verstandelijk of een combinatie daarvan. Soms in combinatie met psychische- en/of gedragsproblemen en soms complex van aard. Aan jou de taak om elke cliënt de juiste ondersteunende en activerende zorg en begeleiding te bieden. Ook voer je coördinerende taken uit en stuur je collega’s aan.

Doorleren na persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4

Na deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo om verder te studeren. Bijvoorbeeld een hbo-opleiding Verpleegkunde of Social Work.

Waarom persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg op het Dulon?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden persoonlijk begeleider opleiding

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Dulon College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (BOL).

Aanmelden 

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke Zorg BOL

Project Lars

INNOVATIEF LEREN IN ZORG EN WELZIJN MET LARS

De innovatie praktijkroute LARS, voor studenten Maatschappelijke Zorg, Verzorging en Verpleegkunde.

Lees meer