Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Salonmanager dame

Jij begint het liefst een eigen kapsalon of wil leidinggeven aan een team van kappers. Naast zorgen voor een goed personeelsbeleid en gezonde financiΓ«le situatie ben je ook specialist in haarbehandelingen en op de hoogte van de laatste trends.

IETS VOOR JOU ALS JE:

  • Leiding wilt geven
  • Een commerciΓ«le en zelfstandige houding hebt 
  • Als je klanten graag advies geeft en de kwaliteit bewaakt
  • Graag het overzicht houdt op taken en werkzaamheden 

OVER DE OPLEIDING SALONMANAGER DAME

Tijdens de opleiding tot salonmanager dame leer je naast het kappersvak en specialisaties ook hoe je moet ondernemen. Je komt alles te weten over het leidinggeven aan een team, administratie en de kapsalon promoten om meer klanten te krijgen. Je leert ook hoe je trainingsavonden en wedstrijden voor het team organiseert. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Denk bijvoorbeeld aan visagie, duurzaamheid en ondernemend gedrag. 

JOUW CARRIÈRE ALS SALONMANAGER DAME

Je opent je eigen dames-kapsalon of een specifieke salon of je gaat aan de slag als manager bij een keten. Je coacht je medewerkers en houdt het overzicht over alle taken en werkzaamheden, zodat het de klanten aan niets ontbreekt. Ook organiseer je wedstrijden en trainingsavonden. Je wast, knipt, snijdt, fΓΆhnt, stylt en permanent en je voert meer specialistische handelingen uit zoals het kleuren, vlechten en opsteken van lang haar. Ook verkoop je haarverzorgingsproducten en geef je klanten advies over de verzorging van hun haar. Je werkt hygiΓ«nisch en je houdt rekening met het milieu.

kosten van de materialen voor de opleiding

Aan de start van de opleiding ontvang je een bruikleenpakket. Je maakt van deze materialen gebruik gedurende de gehele opleiding. Aan het einde van de opleiding lever je dit pakket weer in of neem je het pakket over. Er zijn een aantal materialen die je zelf aan dient te schaffen. Het gaat om een professionele kappersschaar, professionele coupeschaar, een heren oefenhoofd en een dames oefenhoofd of slip-on. Je kan deze materialen aanschaffen via de opleiding, deze kosten zullen rond de €200,- bedragen. Je bent ook vrij om je eigen materialen aan te schaffen, dit moeten wel professionele scharen zijn en oefenhoofden met 100% human hair.

DOORLEREN NA MBO-OPLEIDING SALONMANAGER DAME NIVEAU 4

Na het behalen van je diploma van deze niveau 4-opleiding, kun je doorstromen naar het hbo

WAAROM SALONMANAGER DAME OP DULON COLLEGE?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Bij Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

AANMELDEN MBO OPLEIDING SALONMANAGER DAME

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding bij Dulon College.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info