Schoonheidsspecialist BOL Ede

Schoonheidsspecialist (BOL) - Ede

Aanmelden

Jij doet niets liever dan mensen mooi maken en zich mooi laten voelen. Helemaal in jouw eigen stijl, want jij weet als geen ander hoe je trends en technieken op het gebied van beauty en verzorging in moet zetten. Vind jouw draai in de beautywereld met de opleiding schoonheidsspecialist op het Dulon College in Ede.

Iets voor jou als je:

✓ Beautytrends op de voet volgt           ✓ Mensen wilt laten stralen

✓ Goed advies en kwaliteit levert          ✓ Zorgvuldig te werk gaat

Over de opleiding schoonheidsspecialist

Tijdens de opleiding schoonheidsspecialist op het mbo kom jij alles te weten over persoonlijke (cosmetische) verzorging. In het eerste leerjaar ligt de focus op gezichtsverzorging, in het tweede leer je vooral over verzorging van het lichaam. Het derde jaar is de aansluitende mbo 4-opleiding allround schoonheidsspecialist. Vaardigheden die je je de eerste twee jaar eigen gaat maken zijn bijvoorbeeld:

  • Epileren
  • Gezichts- en lichaamsmassages
  • Wimpers en wenkbrauwen verven
  • Harsen (kin, bovenlip, benen, etc.)
  • Peelings
  • Lichaamspakkingen
  • Cosmetische hand-, nagel- en voetbehandelingen

Ook leer je hoe je een schoonheidsbehandeling goed opbouwt. Zo leer je een huidanalyse maken en een behandelplan opstellen. Je leert cliënten adviseren en geruststellen, zodat ze zich bij jou in goede handen en op hun gemak voelen. Ook als ze met een huidprobleem of voor een lastige ontharingsbehandeling bij jou komen. Daarom krijg je ook les in sociale en commerciële vaardigheden, zoals adviseren en verkopen. Je leert zelfs wat er komt kijken bij het opzetten en runnen van een eigen bedrijf.

(Allround) Schoonheidsverzorging

De opleiding is heel praktijkgericht. Je krijgt theorielessen over huid en lichaam, maar gaat ook stage lopen bij een beautyinstituut of parfumerie en praktijkopdrachten in onze eigen Salon Dulon. Overal werk je met de nieuwste technieken en apparatuur. Elk leerjaar sluit je af met een praktijkexamen: de proeve van bekwaamheid.

Jouw carrière als schoonheidsspecialist

Er zijn allerlei werkplekken waar je als gediplomeerd schoonheidsspecialist aan de slag kunt. Bijvoorbeeld in een schoonheiddssalon, sauna, beautyinstituut, parfumerie of drogisterij. Ook steeds meer fitness-, sport- en wellnesscentra vragen om een specialist zoals jij. Of misschien wil jij wel als vertegenwoordiger van een cosmeticamerk werken. Het kan allemaal met deze veelzijdige opleiding. Vergeet je niet te blijven ontwikkelen om geen trend in de beautywereld te missen!

Doorleren na schoonheidsspecialist niveau 3

Na het behalen van je diploma van deze niveau 3-opleiding, kun je doorstromen naar de opleiding op niveau 4: allround schoonheidsspecialist. Deze vervolgopleiding duurt 1 jaar.

Waarom mbo schoonheidsspecialist op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College kan en mag dat. Jij krijgt hier de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. En je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt. Zo ben jij verbazingwekkend jezelf. Je zult versteld staan van wat je kunt bereiken!

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden mbo opleiding schoonheidsspecialist

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Schoonheidsverzorging BOL

Widget aanmeldformulier modellen

model worden voor studenten

Salon Dulon zoekt modellen!

Model worden voor onze studenten van Salon Dulon? Wij zoeken modellen voor tijdens lessen, toetsen en examens. Interesse? Vul het aanmeldformulier in.

Lees meer