Verpleegkundige Ede

Verpleegkundige (BBL) - Ede

Aanmelden

Houd jij van mensen helpen op hun best te zijn? En leer je het beste op een praktische manier? Kies dan voor mbo verpleegkunde BBL op het Dulon college in Ede. Tijdens de opleiding Verpleegkundige (BBL) word jij goed voorbereid op een afwisselende baan in zorg en welzijn.

Iets voor jou als je:

✓ Flexibel en praktisch bent ingesteld      ✓ Aandacht kunt geven en begrip kunt tonen  

✓ In een team én zelfstandig goed werkt ✓ Een afwisselende baan in de zorg wilt

Over de opleiding verpleegkundige BBL

Verpleegkunde is een heel breed werkterrein. Daarom maak je tijdens je opleiding kennis met de verschillende werkvelden en doelgroepen binnen de sector. Je verdiept je later in de opleiding in één van de vier richtingen:

  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
  • Gehandicaptenzorg (GHZ)
  • Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)
  • Ziekenhuis (ZH)

Ongeacht welke richting je kiest, je gaat op een beroepsgerichte manier leren. Dat betekent praktijkopdrachten uitvoeren, theorie- en vaardigheidslessen volgen en vaardigheidsinstructies krijgen. Zodat jij straks alle kennis en vaardigheden hebt om als zelfstandig verpleegkundige vakkundig en volgens de beroepscode te werk te gaan. Denk aan een verpleegplan opstellen, verpleegtechnische handelingen, klinisch redeneren en anatomie, fysiologie en pathologie.

Deze opleiding is bovendien een BBL-opleiding. BBL betekent beroepsbegeleidende leerweg. Je gaat één keer per week naar school en de rest van de tijd meteen aan het werk bij een erkend bedrijf. Je leert dus volop in de praktijk: je past je kennis meteen toe, doet ervaring op én verdient een leerlingsalaris. Je hebt hiervoor een leerarbeidsovereenkomst nodig. Vind jij stage lopen fijner? Kies dan de opleiding verpleegkundige (BOL).

Verkorte verpleegkundige-opleiding BBL

Deze BBL-opleiding verpleegkundige duurt normaal 4 jaar. Heb je al een diploma Verzorgende IG of Maatschappelijke Zorg niveau 3 of 4 (BOL of BBL)? Dan kom je misschien in aanmerking voor verkorting. Een verkorte opleiding verpleegkunde BBL duurt 2,5 jaar. Bespreek de mogelijkheden voor vrijstellingen met ons.

Jouw carrière als verpleegkundige

Als verpleegkundige kun je alle kanten op. Je krijgt namelijk een ongedeeld diploma, wat betekent dat je in alle werkvelden binnen zorg en welzijn aan de slag mag. Of dat nu een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg, gehandicaptenzorg of geestelijke gezondheidszorg is. Omdat jij als BBL-student al veel praktijkervaring hebt opgedaan, is je kans op een baan ook nog eens groot.

Extra informatie

  • Gepersonaliseerd onderwijs: je bepaalt (deels) zelf hoe lang je over de opleiding doet;
  • Hybride leren: een aantal lessen zijn zowel live op school, als offline in eigen tijd te volgen;
  • E-learning: je bepaalt zelf hoe en wanneer je kennis ophaalt over de verschillende vakken;
  • Enthousiast docententeam met veel (actuele) praktijkervaring;
  • Hoog slagingspercentage.

Doorleren na verpleegkundige niveau 4 BBL

Als je na je niveau 4 verder wilt studeren, kun je doorstromen naar het hbo. Ook daar kun je tijdens je opleiding verpleegkundige werken en leren combineren. Je kiest dan een duaal-opleiding. Er zijn binnen verpleegkunde bovendien verschillende specialisaties waar je naartoe kunt groeien. Zoals wijkverpleegkundige, IC-verpleegkundige, kinder- of jeugdverpleegkundige, oncologieverpleegkundige of geriatrisch verpleegkundige.

Waarom mbo verpleegkunde BBL op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden BBL verpleegkunde

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College.

Studie in Cijfers mbo Verpleegkundige BBL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers mbo Verpleegkundige BBL

LET OP!

Als jij je gaat aanmelden voor deze opleiding, dan kan je kiezen uit meerdere instroommomenten!