Verpleegkundige Ede

Verpleegkundige (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij wilt een afwisselende baan in de zorg. Aandacht geven en begrip tonen is jouw tweede natuur. Ook werk je graag samen en ben je flexibel en praktisch ingesteld. Je staat stevig in je schoenen en werkt goed zelfstandig.

DE OPLEIDING VERPLEEGKUNDIGE

Tijdens de opleiding Verpleegkunde maak je kennis met de verschillende werkvelden en doelgroepen. Later in de opleiding verdiep je je in één van de volgende branches binnen verpleegkunde:

• Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

• Gehandicaptenzorg (GHZ)

• Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)

• Ziekenhuis (ZH)

De opleiding is beroepsgericht, dit betekent dat de lessen worden vormgegeven vanuit het beroepsveld. Je voert veel praktijkopdrachten uit, zowel zelfstandig als in groepjes. Tijdens de opleiding volg je verschillende theorie- en vaardigheidslessen zoals het opstellen van een verpleegplan, verpleegtechnische handelingen, klinisch redeneren en anatomie, fysiologie en pathologie. Via schoolopdrachten en vaardigheidsinstructies word je goed voorbereid op het toepassen van de beroepsprestaties en examens in de praktijk. Als verpleegkundige werk je in grote mate zelfstandig. Je voert het behandel- en zorgplan vakkundig en volgens de beroepscode uit.

JOUW CARRIÈRE

Jouw werkterrein is breed en bovendien heb jij een goede kans op een baan. Aan het eind van de opleiding ontvang je een ongedeeld diploma, wat betekent dat je in alle branches aan het werk kunt. Zo kun je aan de slag in een ziekenhuis, verzorgingshuis, verpleeghuis of de thuiszorg. Ook in de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg kun je als verpleegkundige aan het werk.

Duur van de opleiding

-    4 jaar

-    2,5 jaar
Voor BOL en BBL-studenten die beschikken over een diploma VIG of MZ niveau 3 of 4 of vergelijkbaar, bespreken wij de vrijstellingen. Deze studenten komen op basis van hun vooropleiding voor verkorting in aanmerking. 

Doorleren?

Na deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo.

Je hebt de keuze uit een breed werkveld, waarin je veel zelfstandig werkt

Startdatum

September 2019 ( Lesdag maandag)

januari/februari 2020 (Lesdag dinsdag)

 

Bijsluiter