mbo opleiding Verzorgende IG

Verzorgende IG (BBL) - Veenendaal

Aanmelden

Als jij in een praktijkgerichte omgeving op je best bent en je graag andere mensen wilt helpen op hun best te zijn, is deze opleiding verzorgende IG (BBL) op het Dulon College in Veenendaal helemaal jouw plek. Bekijk hier wat jij allemaal kunt met deze niveau 3 mbo-opleiding.

Iets voor jou als je:

✓ Graag andere mensen helpt                     ✓ Een praktische instelling hebt  
✓ Een echte aanpakker bent                        ✓ Je goed in anderen kunt inleven

OVER DE BBL-OPLEIDING VERZORGENDE (IG)

De opleiding verzorgende IG (BBL) is een brede, praktijkgerichte opleiding. Je leert alles over zorg en ondersteuning bieden aan allerlei mensen die dit nodig hebben. Bijvoorbeeld pasgeboren baby’s en hun ouders, langdurige zieke mensen, ouderen en mensen met een beperking. Je maakt eerst kennis met deze verschillende werkvelden en doelgroepen. Daarna verdiep je je in een van de volgende branches:

  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
  • Gehandicaptenzorg (GHZ)
  • Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)
  • Kraamzorg (KZ)

Je leert alles over zorg bieden volgens het zorgplan en de beroepscode, overleggen met collega’s zoals fysiotherapeuten en verpleegkundigen, wensen en behoeften van cliënten in kaart brengen, voorlichting en advies geven en handelen in moeilijke situaties. Ook werk je aan je sociale vaardigheden, zodat jij cliënten ook op emotioneel vlak kunt helpen en goed met collega’s kunt samenwerken. Kortom: alles wat jij nodig hebt om straks als bevoegd verzorgende IG aan de slag te gaan.

Wat is een BBL-opleiding verzorgende IG?

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je in de eerste tien weken twee dagen per week naar school gaat en de rest van de tijd in dienst bent bij een werkgever. Je leert dus bijna helemaal in de praktijk en past je kennis daar meteen toe. Je doet meteen ervaring op én je verdient een leerlingsalaris. Voor BBL heb je een leerarbeidsovereenkomst voor nodig. Past stage lopen beter bij jouw leerstijl? Kies dan de opleiding verzorgende IG (BOL).

Dubbelkwalificatie verzorgende en begeleider

Je kunt deze opleiding volgen in Ede of in Veenendaal. In Veenendaal bieden we een dubbelkwalificatie aan. Je volgt dan in drie jaar tijd twee opleidingen tegelijk en hebt straks twee diploma’s, wat een groot pluspunt is op de arbeidsmarkt. Zo kom je eerder aan een baan waar jij helemaal op je plek zit. Je hebt de keuze uit onderstaande dubbelkwalificaties:

  • Verzorgende IG met Begeleider Maatschappelijke zorg

Lijkt dit je wat? Geef dan op het aanmeldformulier in het opmerkingenveld aan voor welke dubbelkwalificatie jij je wilt aanmelden

Jouw carrière als BBL verzorgende IG

Als afgestudeerd verzorgende IG kun je, afhankelijk van welke richting je kiest, in allerlei werkvelden aan de slag. Bijvoorbeeld in een verpleeg- en verzorgingshuis, de thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg of gehandicaptenzorg. Meestal zorg je voor individuele personen, maar het kan ook zijn dat jouw zorg uitgaat naar een klein groepje mensen. Jij kiest zelf waar jij op je best bent.

Doorleren na verzorgende IG niveau 3 (BBL)

Wil je na deze opleiding voor je niveau 4-diploma gaan? Dan kun je gaan voor een traject op maat. Tijdens een intakeprocedure stellen we vast of je in aanmerking komt. Vervolgens wordt jouw traject opgesteld op basis van (werk)ervaring en/of diploma’s die je al hebt. Net als bij de BBL-opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst nodig. De duur van dit maatwerktraject is 12 tot 24 maanden.

Waarom verzorgende IG (BBL) op het Dulon College?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?
 
✓ Gepersonaliseerd onderwijs                     ✓ Kleinschalig georganiseerd
✓ Regie over je eigen leerproces                 ✓ Hoge slagingspercentages

Extra informatie

  • Gepersonaliseerd onderwijs: je bepaalt (deels) zelf hoe lang je over de opleiding doet;
  • Hybride leren: een aantal lessen zijn zowel live op school, als offline in eigen tijd te volgen;
  • E-learning: je bepaalt zelf hoe en wanneer je kennis ophaalt over de verschillende vakken;
  • Enthousiast docententeam met veel (actuele) praktijkervaring;
  • Hoog slagingspercentage.

Aanmelden BBL verzorgende IG

Via de aanmeldbutton bovenaan de pagina meld je je direct aan voor een opleiding op het Dulon College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Verzorgende IG (BBL) in Ede óf in Veenendaal.

Studie in Cijfers Verzorgende IG BBL-3

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Verzorgende IG BBL

LET OP!

Als jij je gaat aanmelden voor deze opleiding, dan kan je kiezen uit meerdere instroommomenten!