Topsport bij Astrum College

Topsport

Ik doe aan topsport, kan ik dit combineren met school?

Topsport en studie zijn goed op elkaar afgestemd dankzij het Sport Talent Traject (STT). Dit topsportbeleid is ontwikkeld binnen het sportmodel van de school. Het STT richt zich intern op de ondersteuning van de individuele topsporter/sporttalent die hier studeert. 

Sport Talent Traject; topsport en toch naar school! 

Voor deze sporters geldt dat zij op hoog (inter)nationaal niveau sporten en daarbij medewerking krijgen vanuit de school om sport en onderwijs goed te kunnen combineren. Door het beschikbaar stellen van verschillende faciliteiten wordt de kans geboden om zich op sportief en persoonlijk vlak te ontwikkelen en hun talenten aan de buitenwereld te tonen.

Wat betekent het STT voor jou?

Topsport en onderwijs zijn zo op elkaar afgestemd dat sport- en schoolprestaties goed samengaan. Om dit te kunnen realiseren is maatwerk vereist. Hiervoor is er een topsportcoördinator aangesteld die voor elke sporter een traject opzet. Hiermee is het voor sporters mogelijk om trainingen, stages en wedstrijden in binnen- en buitenland in te passen in het onderwijsprogramma. Bovendien kun je als student met een Topsportstatus van NOC*NSF gebruikmaken van de faciliteiten die gelden bij Topsport Gelderland. 

Wanneer kom je in aanmerking?

Train jij dagelijks, kom je uit voor een regionale of nationale selectie (jeugd oranje of jong oranje), maak je deel uit van een seniorengroep op het hoogste nationale niveau (eredivisie of hoofdklasse), speel jij op een EK, WK of de Olympische Spelen of maak je deel uit van een Betaald Voetbal Organisatie? Wellicht kom jij dan in aanmerking voor het STT. 

Aanmelden?

Wanneer blijkt dat jij in aanmerking komt voor het STT, kun je een aanmeldformulier invullen. Aan de hand van dit formulier wordt contact opgenomen met Topsport Gelderland of jij een topsportstatus bezit. Deze criteria zijn vastgesteld door de sportbond, in samenwerking met het NOC*NSF. Voldoe jij aan de criteria? Dan wordt je direct toegelaten binnen het STT. Bezit je geen topsportstatus via het NOC*NSF? Dan is het ook nog mogelijk een Sporttalent status van school te verkrijgen. Hiervoor gelden weer andere criteria.  

Meer weten?

Neem contact met ons op via (026) 362 91 52 (Astrum College) of (0318) 455662 (ROC A12 locatie Veenendaal, Dulon College en Technova College) en wij zullen je in contact brengen met de juiste persoon. 

Topsport bij Astrum College

Sportopleidingen

Wil je jouw sporttalenten combineren met een opleiding op het gebied van sport? Bekijk dan onze sportopleidingen.

Lees hier meer....