Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

rosalie en martijn staan in de finale van skills heroes

Rosalie en Martijn volgen de opleiding handhaver toezicht en veiligheid. Op 21 en 22 maart staan ze in de finale van Skills Heroes.
Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo.

maandag 11 maart 2024

Kennismaken met onze finalisten

Waarom doen jullie mee aan de skills wedstrijden?

Rosalie

Tijdens mijn stage werd ik gebeld door de school. Mijn docent vertelde dat ik door meerdere vakdocenten was uitgekozen om samen met Martijn mee te doen aan de skills wedstrijden voor handhaver toezicht en veiligheid. Na een twijfel van 2 seconden of ik dat wel aankon, dacht ik waarom ook niet? Ik vertelde het meteen aan mijn stagebegeleider en collega's. zij zeiden direct dat ik dit aan zou kunnen.

Martijn

Ik ben door een aantal docenten uitgekozen om mee te doen aan de Skills wedstrijden. In het begin twijfelde ik even, maar uiteindelijk heb ik toch de keuze gemaakt om mee te doen. Ik voelde me namelijk erg vereerd dat ik samen met Rosalie ben uitgekozen. Door aan de skills wedstrijden mee te doen werk je ook goed aan jezelf.

Hoe waren de kwalificatiewedstrijden?

Rosalie

De kwalificatiewedstrijden waren in Schagen. We kregen eerst uitleg van de wedstrijdleiding over hoe de dag eruit zou zien en wat ons te wachten zou staan. We moesten 2 casussen spelen en daarna een sporttest doen.

Onze eerste casus was ''hulpverlening''. We kregen een briefing over de opdracht en daarna gingen we naar buiten. Toen we buiten kwamen moesten we ons via de portofoon aanmelden bij de centrale post en daarna konden we de wedstrijdvloer op. Op de wedstrijdvloer hoorden we geschreeuw van iemand die om hulp riep. Een persoon was neergevallen en de reanimatie was al gestart. Martijn en ik namen de reanimatie over en hebben verdere handelingen uitgevoerd. Na afloop van de casus moesten we een rapport maken van de gebeurtenissen.

Daarna hadden we de volgende briefing. Daarin werd verteld dat er in een winkelcentrum veel klachten waren over bedelaars en straatmuzikanten. Buiten hadden we een casus waarbij we moesten sanctioneren (een bekeuring schrijven) over een bedelaar. Toen we binnenkwamen moesten we een rapportage schrijven over onze surveillanceronde en ook de achterkant van de combi-bon (bekeuring) moesten we invullen.

Na deze casus kregen we nog een sporttest. Deze bestond uit een shuttle run test. Toen ik hoorde dat we in de finale staan was ik erg blij. Weer een ervaring rijker dacht ik.

Martijn

Ik vond de kwalificatiewedstrijden in het begin best spannend, maar eenmaal bezig met de casussen ging het wel. Ik was erg blij toen ik hoorde dat we de finale staan.

Hoe bereiden jullie je voor op de finale?

Rosalie

We bereiden ons voor op de finale door praktijktrainingen te volgen op school en door samen veel te trainen.

Martijn

We gaan kijken waar onze verbeterpunten liggen. Ook nemen we onze beoordeling nog even door wat we beter, of anders konden doen tijdens de kwalificatiewedstrijden. Ik denk dat het dan wel moet lukken om op een mooie plek te eindigen in de finale.

Wat verwachten jullie van de finale?

Rosalie

Ik verwacht dat de finale lange, intensieve dagen zullen zijn en lastiger dan de kwalificatiewedstrijden. Ik ben wel zenuwachtig, maar ik vind het vooral erg leuk. Het is nog niet bekend wat we moeten doen tijdens de finale, dus dat wordt een verrassing.

Martijn

Ik ben al wel een beetje zenuwachtig, maar we zijn goed voorbereid op wat we kunnen krijgen. Ik heb er vertrouwen in dat we op een mooie plek eindigen.

Kom je Rosalie en Martijn aanmoedigen tijdens Skills The Finals op 21 en 22 maart?

Bestel gratis je tickets via: https://worldskillsnetherlands.nl