Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

aankomend medewerker grondoptreden

Al eens gedacht aan de VeVa-opleiding aankomend medewerker grondoptreden? VeVa staat voor Veiligheid & Vakmanschap. Met een militaire opleiding aankomend medewerker grondoptreden aan Dulon College in Ede leer je waardevolle vaardigheden en een vak, terwijl je uitgebreid kennis maakt met een baan als militair.

Aankomend medewerker grondoptreden

DEze mbo-opleiding IS IETS VOOR JOU ALS JE:

 • sportief bent
 • altijd het hoofd koel kan houden   
 • kennis wilt maken met Defensie                    
 • klaar  bent om het avontuur aan te gaan

OVER DE MILITAIRE mbo-OPLEIDING AANKOMEND MEDEWERKER GRONDOPTREDEN

 De VeVa-opleiding in Ede is niet voor iedereen. Je moet fysiek sterk zijn, een goed uithoudingsvermogen hebben en over een flink portie discipline beschikken. Denk jij dat je uit het juiste hout gesneden bent en wil je het werk van een militair leren kennen? Tijdens de VeVa-opleiding maak je uitgebreid kennis met Defensie en ben je gegarandeerd van een stage mΓ©t stagevergoeding. 

Als aankomend medewerker grondoptreden moet je natuurlijk over een uitstekende conditie beschikken. En daar werk je in je militaire opleiding naartoe! Je krijgt veel sportlessen waardoor jouw kracht en uithoudingsvermogen toenemen.

Naast deze fysieke training wordt er tijdens de opleiding gewerkt aan je algemene vaardigheden: Engels, Nederlands, rekenen en burgerschap. Je krijgt ook lessen in vaardigheden die je als militair nodig gaat hebben: militaire eerste hulp, kaart en kompas lezen en verbindingen maken. Je ontwikkelt Skills for Life: doorzettingsvermogen, improviseren, samenwerken en omgaan met diverse culturen.

De VeVa-opleiding is kleinschalig en persoonlijk. In ons nieuwe schoolgebouw op de Reehorsterweg 80 hebben wij een uniformele afdeling. Het VeVa-team van Dulon College garandeert jou een persoonlijke benadering en een uitstekende begeleiding.

TOELATINGSEISEN

Niet iedereen is geschikt voor de militaire opleiding aankomend medewerker grondoptreden. Daarom worden er een aantal toelatingseisen gesteld. 

 • je hebt minimaal een vmbo basis diploma
 • je doorloopt het toelatingstraject succesvol, inclusief sportmedische screening
 • je beschikt over een VOG

Hoe ziet dat toelatingstraject eruit? Als je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een vaardigheidstest. Hierin worden jouw sportieve en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna heb je een intakegesprek. Haal je voor deze twee onderdelen een voldoende en heb je een passende vooropleiding? Dan word je toegelaten tot de opleiding!

Voordat je begint aan de opleiding heb je een militaire uitrusting nodig. Deze bestaat onder andere uit:

 • een gevechtstenue
 • een rugzak
 • gevechtsschoenen
 • sportschoenen

Deze uitrusting krijg je in bruikleen van Defensie. 

JOUW CARRIÈRE NA JE MILITAIRE OPLEIDING AANKOMEND MEDEWERKER GRONDOPTREDEN

Na het halen van jouw diploma aankomend medewerker grondoptreden ben jij klaar voor een baan bij Defensie. Als je kiest voor werken bij Defensie ben je verzekerd van een baan. Je hebt de keuze om te werken bij Defensie bijvoorbeeld bij de Koninklijke Landmacht als soldaat of korporaal bij de infanterie, cavalerie, artillerie (grondoptreden) of bij het Korps Mariniers. 

Maar met een militaire opleiding tot aankomend medewerker grondoptreden kun je niet alleen militair of marinier worden. Jij hebt namelijk Skills for Life opgedaan waar een heleboel andere werkgevers ook om zitten te springen. 

DOORLEREN NA JE MILITAIRE OPLEIDING AANKOMEND MEDEWERKER GRONDOPTREDEN

Nog niet klaar om het werkende leven in te gaan na je militaire opleiding aankomend medewerker grondoptreden? 

WAAROM DE MILITAIRE OPLEIDING AANKOMEND MEDEWERKER GRONDOPTREDEN VOLGEN OP DULON COLLEGE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

 • Gepersonaliseerd onderwijs
 • Kleinschalig georganiseerd
 • Regie over je eigen leerproces
 • Hoge slagingspercentages

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (Numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2024-2025 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 60. Dit heeft te maken met landelijke afspraken. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info