Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Je houdt ervan dingen schoon en netjes te maken, zodat er goed en efficiënt gewerkt kan worden. Herken jij jezelf in die omschrijving? Dan is de opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie jou op het lijf geschreven. 

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

iets voor jou:

  • met voedsel wilt werken
  • netjes bent en het niet erg vindt om schoon te maken   
  • graag praktisch aan de slag gaat                    
  • voor anderen klaar wilt staan

OVER DE mbo-OPLEIDING ASSISTENT HORECA, VOEDING OF VOEDINGSINDUSTRIE

Jij ziet het wel zitten om je collega’s te helpen met uiteenlopende taken. Zo kun je je steentje bijdragen daar waar het nodig is. Je leert hoe je je staande houdt in een dynamische werkomgeving. De gemoederen kunnen hoog oplopen in de keuken van een druk restaurant!

Tijdens de praktijklessen leer je voedsel bereiden in een keuken, bakkerij of bij een cateringbedrijf. Ook leer je veilig omgaan met verschillende soorten apparatuur, bijvoorbeeld machines die gebruikt worden voor het verpakken van levensmiddelen. 

Een andere belangrijke taak voor jou is zorgen voor hygiëne en de schoonmaak. In de voedingsindustrie is goede hygiëne van levensbelang. En dat is echt niet overdreven, denk bijvoorbeeld aan salmonella. Daarom is het belangrijk dat er hygiënisch gewerkt wordt en dat werkoppervlakken goed schoon gehouden worden. 

Naast praktijklessen volg je ook stage bij een leerbedrijf. Hier kun je je nieuw geleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen.

BOL en bbl-opleiding

BOL-opleiding

BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Tijdens je BOL-opleiding leer je door te doen, door middel van praktijkvakken en stages. 

BBL-opleiding

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken, ga je in dienst bij een leerbedrijf. Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl

Twijfel je welke leerweg het beste bij jou past? Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via steljevraag@duloncollege.nl.

JOUW CARRIÈRE NA JE mbo-OPLEIDING ASSISTENT HORECA, VOEDING EN VOEDINGSINDUSTRIE

Na het halen van je diploma van de opleiding assistent horeca, voeding en voedingsindustrie, kun je aan de slag in uiteenlopende organisaties die te maken hebben met horeca of voeding. Denk bijvoorbeeld aan het assisteren in de keuken van een (sterren)restaurant, bakkerij of cateringbedrijf. Of je gaat aan de slag in de procestechniek, waar je levensmiddelen zorgvuldig en hygiënisch verpakt.

Jouw werkzaamheden bestaan uit het bereiden van voedsel en het schoonhouden van de werkplek. In de voedingsindustrie is een schone werkplek van levensbelang! Je werkt onder begeleiding van een ervaren collega, dus je staat er nooit alleen voor.

DOORLEREN NA DE mbo-OPLEIDING ASSISTENT HORECA, VOEDING OF VOEDINGSINDUSTRIE

Nog niet klaar om het werkende leven in te gaan na je opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie? Stroom dan door naar een vakopleiding op niveau 2, bijvoorbeeld:

WAAROM DE OPLEIDING ASSISTENT HORECA, VOEDING OF VOEDINGSINDUSTRIE VOLGEN OP DULON COLLEGE in Ede?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

FACTS & FIGURES

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info