Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

beveiliger 2

Je gaat aan de slag bij drukke evenementen of bij organisaties zoals de overheid of musea. Jij weet van aanpakken en je hebt altijd je woordje klaar. Dan is de opleiding beveiliger niveau 2 misschien iets voor jou.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over beveiliger worden met de opleiding niveau 2 bij Dulon College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat de opleiding iets voor jou is? Schrijf je dan direct in.

DE OPLEIDING TOT BEVEILIGER IS IETS VOOR JOU ALS JE:

 • je wilt inzetten voor veiligheid;
 • representatief bent;
 • graag praktisch aan de slag gaat;
 • een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt.

OVER DE OPLEIDING BEVEILIGER NIVEAU 2

Tijdens de opleiding beveiliger niveau 2 word je opgeleid tot een professionele beveiliger die de veiligheid in verschillende situaties kan waarborgen. Je leert preventief en representatief werken. Zo zorg jij er samen met je collega’s voor dat vervelende situaties worden voorkomen of roep je ze een halt toe. 

Je ontwikkelt vaardigheden om zaken die niet in orde zijn te herkennen en neemt daar passende maatregelen tegen. Hoe je dat ziet en doet leer je op school tijdens de lessen, maar ook tijdens excursies, praktijksimulaties, buitenschoolse activiteiten en tijdens je stage.

Ook werk je aan je algemene vaardigheden en communicatie, zoals het omgaan met diverse computerprogramma’s, het verlenen van eerste hulp, omgaan met confronterende situaties en het uitvoeren van administratieve taken.

TOELATINGSEISEN

Niet iedereen is geschikt voor de opleiding beveiliger niveau 2. Daarom doorloop je een intakeprocedure.

BOL of bbl?

BOL-OPLEIDING

BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Tijdens je BOL-opleiding leer je door te doen door middel van praktijkvakken en stages. 

Twijfel je welke leerweg het beste bij jou past? Neem dan contact met ons op of mail je vraag naar steljevraag@duloncollege.nl.

BBL-OPLEIDING

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Dit houdt in dat je studie bestaat uit een combinatie van werken en leren. Om die combinatie te kunnen maken ga je in dienst bij een leerbedrijf. Voor het begin van de opleiding moet je een werkplek hebben met voldoende werkuren. Dit is een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf. Deze werkplek moet je zelf regelen, bijvoorbeeld via Stagemarkt.nl. 

Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op via steljevraag@duloncollege.nl.

JOUW CARRIÈRE NA DE OPLEIDING BEVEILIGER NIVEAU 2

Met een diploma beveiliger niveau 2 wachten er diverse afwisselende banen op je. Je hoeft je er geen zorgen om te maken dat het saai gaat zijn, want als beveiliger is geen dag hetzelfde. Je voert diverse werkzaamheden uit op allerlei verschillende locaties. Denk bijvoorbeeld aan:

 • kantoorpanden
 • havens
 • vliegvelden
 • bedrijventerreinen
 • scholen
 • winkels en winkelcentra
 • musea
 • overheidsgebouwen
 • evenementen

Jij zorgt bijvoorbeeld dat bezoekers zorgeloos van een concert kunnen genieten en dat grote dancefeesten zonder problemen verlopen. Bewaak jij liever een industrieterrein of groot museum? Ga je voor een baan als mobiel surveillant, dan handel jij alarmmeldingen op correcte manier af voor een particulier beveiligingsbedrijf.

DOORLEREN NA DE OPLEIDING BEVEILIGER NIVEAU 2

Wil je nog doorleren na je opleiding beveilig niveau 2?  Stroom dan door naar de opleiding beveiliger niveau 3 en wordt leidinggevende. Klik hier voor meer informatie.

WAAROM DE OPLEIDING BEVEILIGER NIVEAU 2 OP DULON COLLEGE VOLGEN?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Dus, waar ga je naartoe?

 • Kleinschalig georganiseerd
 • Hoge slagingspercentages
 • Regie over je eigen leerproces

FACTS & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (Numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2024-2025 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 90. Dit heeft te maken met het aantal BPV-plaatsen. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Veiligheid & defensie

Bekijk al onze opleidingen van veiligheid & defensie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie