Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

beveiliger 3

Je wilt graag leiding leren geven en (grootschalige) beveiligingswerkzaamheden coΓΆrdineren. Heb je de mbo-opleiding beveiliger niveau 2 succesvol afgerond? Dan kun je doorleren tot beveiliger met de mbo-opleiding beveiliger niveau 3.

De opleiding tot beveiliger 3 is iets voor jou als je:

  • je wilt inzetten voor veiligheid
  • je leidinggevende kwaliteiten hebt
  • je goed overzicht kan houden
  • je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt

OVER DE mbo-OPLEIDING TOT BEVEILIGer 3

De opleiding beveiliger 3 (coΓΆrdinator beveiliging) sluit aan op de opleiding beveiliger 2. Je leert hoe je beveiligingswerkzaamheden moet coΓΆrdineren en hoe je leiding moet geven aan een team van beveiligers. Je weet hoe je moet rapporteren aan het management en je bent in staat om gepaste voorstellen te doen die veiligheidsplannen en draaiboeken verbeteren. 

Dit alles leer je tijdens lessen op school, excursies, praktijksimulaties, buitenschoolse activiteiten en een stage. Je wordt klaargestoomd voor een uitdagende leidinggevende functie.

TOELATINGSEISEN

Niet iedereen is geschikt voor de opleiding beveiliger niveau 3. Je moet eerst de basis onder de knie hebben. Daarom kun je alleen worden toegelaten tot de opleiding beveiliger niveau 3 als je de opleiding beveiliger 2 succesvol hebt afgerond. 

JOUW CARRIÈRE NA JE mbo-OPLEIDING TOT BEVEILIGer 3

Je was al een professioneel beveiliger en met een diploma beveiliger niveau 3 kun je aan de slag als teamleider, coΓΆrdinator beveiliging, meewerkend groepshoofd, planner of hoofd surveillant. Je kunt er ook voor kiezen om door te stromen naar de politie of de Koninklijke Marechaussee.

Je geeft beveiligers instructies en ziet erop toe dat de taken goed worden uitgevoerd. Je bent in staat om voor een team van medewerkers de juiste beslissingen te nemen als de situatie daarom vraagt. Je maakt roosters en dienstplanningen en bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken rond de beveiliging van een gebouw, terrein of alarmcentrale en rapporteert hierover.

DOORLEREN NA DE mbo-OPLEIDING BEVEILIGer 3

Nog niet klaar om het werkende leven in te gaan na je opleiding beveilig niveau 3? Studeer dan verder met een opleiding op niveau 4, bijvoorbeeld: Leidinggeven op basis van vakmanschap.

WAAROM je DE OPLEIDING BEVEILIGer 3 VOLGEN OP DULON COLLEGE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Dus, waar ga je naartoe?

  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

FACTS & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (Numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2024-2025 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 20. Dit heeft te maken met het aantal BPV-plaatsen. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info