Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Kinderen en jongeren ondersteunen in hun ontwikkeling en in de omgang met elkaar: dat is wat jij graag wilt doen.

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

IETS VOOR JOU ALS JE:

 • Communicatief sterk en betrouwbaar bent
 • Stevig in je schoenen staat
 • Om kunt gaan met onverwachte gebeurtenissen
 • Een sociale instelling hebt

OVER DE OPLEIDING GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH MEDEWERKER

Tijdens deze opleiding leer jij doelgericht, professioneel en probleemoplossend werken. Je stelt activiteitenprogramma’s op en maakt plannen van aanpak. Je oefent met leiding geven aan collega’s en contact onderhouden met andere instellingen. En je besteedt veel aandacht aan het aanleren van interactievaardigheden.

De opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker is een heel praktijkgerichte opleiding. Je doet bijvoorbeeld praktijkervaring op door stage te lopen bij een erkend leerbedrijf. Kies je voor het keuzedeel ondernemen? Dan leer je ook nog eens hoe je een eigen kinderdagverblijf kunt opzetten.

JOUW CARRIÈRE ALS GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH MEDEWERKER

Na je opleiding ga je aan de slag bij een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, basisschool, tieneropvang of kinderdienstencentrum. Hier bied jij dagelijks opvang aan baby’s, peuters, kinderen en/of jongeren. Dat doe je volgens de richtlijnen van het pedagogisch beleidsplan van de organisatie en soms aan de hand van een vast dagprogramma. Je biedt ontwikkelingsgerichte activiteiten aan en houdt alle kinderen nauwlettend in de gaten.

Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb je een coΓΆrdinerende rol in de begeleiding en binnen de organisatie. Jij bent het aanspreekpunt voor ouders, collega’s en extern betrokkenen. Als je een ontwikkelingsachterstand signaleert, bespreek je deze met je leidinggevende en met de ouders/verzorgers van de kinderen. Ook beheer je budgetten en ben je vaak eindverantwoordelijke.

EXTRA INFORMATIE

 • In 1 jaar van niveau 3 pedagogisch medewerker naar niveau 4 gespecialiseerd medewerker;
 • Een docententeam met recente praktijkervaring;
 • Student op nummer 1.

DOORLEREN NA PEDAGOGISCH MEDEWERKER NIVEAU 4

Met deze opleiding kun je doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen. Bijvoorbeeld in de richting van Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Pedagogiek.

WAAROM DEZE OPLEIDING OP DULON COLLEGE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

 • Gepersonaliseerd onderwijs
 • Kleinschalig georganiseerd
 • Regie over je eigen leerproces
 • Hoge slagingspercentages

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info