Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

retailmedewerker

Houd je daarnaast de winkel graag op orde en handel je inkomende goederen af? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Retailmedewerker

De opleiding retailmedewerker is iets voor jou als je:

  • Houdt van verkopen
  • Graag in een warenhuis, winkel of groothandel werkt
  • Makkelijk van werkzaamheden wisselt
  • Makkelijk contacten legt 

DE mbo-OPLEIDING RETAILMEDEWERKER

Tijdens de opleiding retailmedewerker, draait alles om verkopen. Goed contact maken is daarbij erg belangrijk. Zo leer je hoe je goed contact krijgt met de klant, collega’s en jouw leidinggevende. En verkopen leer je vooral in de praktijk, dus oefen je in praktijklessen hoe je verkoopgesprekken voert en de juiste service verleent aan de klant. Je komt meer te weten over het ontvangen en opslaan van goederen en hoe je deze artikelen aantrekkelijk presenteert in een winkel. Jij weet straks precies hoe je je klanten kunt beΓ―nvloeden! 

JOUW CARRIÈRE NA DEZE OPLEIDING 

Met het retailmedewerker diploma kun je aan het werk in een winkel, een groot warenhuis of in een speciaalzaak. Daar heb jij te maken met alle taken van het verkoopvak. Natuurlijk is dat het contact en het verkoopgesprek met de klant, maar ook het betaalmoment bij de kassa hoort er bij. Om een goede indruk bij de klant achter te laten, zorg je dat de winkel op orde is en dat de producten netjes in de schappen staan. Je houdt je ook bezig met het ontvangen en opslaan van goederen en het bijvullen van de winkel. Je wordt aangestuurd door de manager of ondernemer van de winkel en werkt in teamverband.

DOORLEREN NA DEZE OPLEIDING

Wil je na deze opleiding verder groeien binnen dit vak? Dan is de (vervolg)opleiding retailspecialist (niveau 3) iets voor jou.

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE OPLEIDING BIJ DULON COLLEGE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Dan sta je ook als retailmedewerker het meest in je kracht. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info