Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

retailspecialist

Ben jij de retailspecialist die het ideale verkoopgesprek voert en alles weet van verkooptransacties?

Retailspecialist

De opleiding retailspecialist niveau 3 is iets voor jou als je:

  • Houdt van verkopen
  • Graag in een warenhuis, winkel of groothandel werkt
  • Sociaal bent
  • Meerdere taken tegelijk aan kunt 

DE OPLEIDING VERKOOPSPECIALIST 

Wees je toekomst de baas, met deze opleiding waarbij je kennis maakt met de diverse kanten van dit beroep. Je leert hoe je het ideale verkoopgesprek voert, de omzet in de gaten houdt, artikelen aantrekkelijk presenteert en hoe de goederenstromen lopen. 

Ook kom jij als retailspecialist niveau 3 alles te weten van verkooptransacties, managementvaardigheden, de branche, marketing en bedrijfseconomie. Dat leer je natuurlijk niet allemaal in de schoolbanken. Al tijdens de opleiding doe je veel praktijkervaring op, voer je verschillende opdrachten uit en leer je coΓΆrdineren. Allemaal hard nodig om een professionele verkoopspecialist te worden. 

JOUW CARRIÈRE NA DEZE OPLEIDING

Wanneer jij je diploma binnen hebt, kun je op diverse plekken aan het werk. Denk aan een winkel, speciaalzaak, een groot warenhuis of groothandel binnen uiteenlopende winkelformules. Tijdens de opleiding verkoopspecialist heb je geleerd hoe het verkoopproces moet worden georganiseerd: van goederenontvangst en -opslag tot winkelinrichting en het beheren van de kassa. Dat breng je nu allemaal in de praktijk. 

Jij weet als verkoopspecialist niveau 3 hoe je de klant met een goed assortiment, een mooie presentatie en aantrekkelijke promotie kunt beΓ―nvloeden om een product te kopen. Met jouw professionele en commerciΓ«le instelling ben je gericht op het verlenen van service en diensten aan de klant. In welke winkel je ook staat, jij hebt specialistische kennis van het assortiment, zodat jij klantvragen kunt beantwoorden over bijvoorbeeld gebruiksmogelijkheden en - voorschriften van de artikelen. Ook ben je betrokken bij je collega’s en motiveer en begeleidt je hen op het gebied van vakkennis en -vaardigheden.

DOORLEREN NA DEZE OPLEIDING

Na het behalen van het diploma is het mogelijk om de opleiding tot retailmanager te volgen. De opleidingen sluiten goed op elkaar aan. In (minimaal) 2 jaar kan je hiervoor je diploma behalen. Ook is er de mogelijkheid om na het behalen van het diploma tot verkoopspecialist de eenjarige niveau 4 opleiding tot leidinggevende te volgen.

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE OPLEIDING BIJ DULON COLLEGE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Dan sta je ook als retailspecialist het meest in je kracht. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info