Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

zelfstandig medewerker travel & hospitality

Jij bent super enthousiast over mensen, culturen, landen en bezienswaardigheden. Dan kies je natuurlijk een toerisme-opleiding!

Zelfstandig medewerker travel & hospitality

IETS VOOR JOU ALS JE:

 • Communicatief sterk bent
 • Een servicegerichte en commerciΓ«le instelling hebt
 • Graag advies geeft
 • Niets liever doet dan reizen

OVER DEZE OPLEIDING ZELFSTANDIG MEDEWERKER TRAVEL & HOSPITALITY

Je krijgt op deze opleiding allerlei vakken die jou helpen voorbereiden op het werk in de toeristische branche. Zo ga je alles leren over:

 • Toeristische topografie
 • Hotelmanagement
 • Hotelreserveringen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Arrangementen opstellen incl. prijsberekeningen
 • Balie-, verkoop- en klachtengesprekken voeren in het Nederlands, Engels en een tweede vreemde taal (Spaans, Duits of Frans)

Dat doe je niet alleen tijdens theorielessen. De opleiding is heel praktijkgericht. Je gaat dus ook veel werken in projecten en simulaties, presentaties houden over hotels en bezienswaardigheden in allerlei toeristische plaatsen en stage lopen bij erkende leerbedrijven in de branche. Misschien zelfs wel in het buitenland! Zo heb jij straks precies de juiste kennis, vaardigheden Γ©n beroepshouding op zak.

JOUW CARRIÈRE ALS ZELFSTANDIG MEDEWERKER TRAVEL & HOSPITALITY

Jouw toekomstige baan vind je op de afdeling reserveringen, bij een receptie of klantenservice, of als reisleid(st)er. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag bij een (internationaal) hotel, VVV-kantoor, reisbureau of touroperator. Je maakt boekingen en reserveringen en draagt zorg voor product presentatie. Als specialist in het geven van toeristische informatie, adviseer en begeleid je gasten. Jij weet precies hoe je een aantrekkelijk commercieel aanbod op moet stellen en gasten aan je moet binden.

DOORLEREN NA JE HOSPITALITY-OPLEIDING MBO 2

Wil je ook leidinggeven en/of je gewoon nog meer ontwikkelen? Kies dan voor de mbo 4-opleiding leidinggevende travel & hospitality. Hierna kun je ook doorstromen naar het hbo.

WAAROM DE MBO-OPLEIDING ZELFSTANDIG MEDEWERKER TRAVEL & HOSPITALITY OP DULON COLLEGE?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Op Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

 • Gepersonaliseerd onderwijs
 • Kleinschalig georganiseerd
 • Regie over je eigen leerproces
 • Hoge slagingspercentages

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info