Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Helpende Zorg en Welzijn

Met de opleiding helpende zorg & welzijn niveau 2 op Dulon College leer jij alles wat je hiervoor nodig hebt. Terwijl je zelf ook mag groeien, als zorgverlener Γ©n als mens.

Iets voor jou als je:

  • Zorgzaam, creatief en flexibel bent
  • Graag met mensen werktΒ Β 
  • Van plannen en organiseren houdt
  • Praktisch bent ingesteld

OVER DE OPLEIDING HELPENDE NIVEAU 2

Helpende is een functie waarin je ondersteunt bij allerlei sociale, huishoudelijk en facilitaire activiteiten. Soms help je mensen bij de persoonlijke verzorging of bij de dagbesteding. Tijdens de opleiding leer je hoe dit allemaal zo goed mogelijk doet. Daarvoor volg je vakken zoals activiteitenbegeleiding, huishoudkunde en persoonlijke verzorging. Maar ook Nederlands, rekenen en burgerschap horen bij je vakkenpakket.

Alle vakken zijn gericht op de praktijk. Je voert opdrachten uit, zelfstandig en in groepjes, en je gaat stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Zo weet jij straks helemaal hoe je cliΓ«nten begeleidt en hoe je samenwerkt met je collega’s in de zorg.Β 

Het is mogelijk om deze opleiding op maat te volgen. Dit hangt af van (werk)ervaring en/of diploma’s die je al hebt en gaat altijd in overleg. Je gaat eerst door een intakeprocedure om te zien of je in aanmerking komt. Zo’n maatwerkopleiding duurt 6 tot 12 maanden en er is een leerarbeidsovereenkomst nodig, net als bij een BBL-opleiding.

JOUW CARRIÈRE ALS MBO HELPENDE ZORG EN WELZIJN

Als helpende ben je op allerlei plekken in zorg en welzijn nodig. Bijvoorbeeld in een verzorgings- of verpleeghuis, de thuiszorg, een woonzorgcentrum, de kinderopvang, of een woonvorm voor begeleid wonen. Je kunt werken in de eigen woonomgeving van de mensen, of juist in een leefomgeving waar zij op lange termijn, tijdelijk of zelfs maar een paar uur per week verblijven. Waar je ook gaat werken, jij hebt zicht op een baan waar je veel voldoening uit haalt en een leuke uitdaging om met mensen samen te werken!

DOORLEREN NA HELPENDE ZORG EN WELZIJN NIVEAU 2

Als je je diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 3 in de richting zorg en welzijn. Bijvoorbeeld een van de volgende opleidingen:

WAAROM EEN OPLEIDING HELPENDE OP DULON COLLEGE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

FACTS & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

BBL? Let op!

De BBL-variant van deze opleiding wordt uitgevoerd op locatie Sportlaan 11-13 in Veenendaal.

Bekijk hier de locatie

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info