Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

helpende zorg en welzijn

Wil jij mensen helpen op hun best te zijn? Dan is helpende zorg en welzijn het beroep voor jou.

Iets voor jou als je:

  • Zorgzaam, creatief en flexibel bent
  • Graag met mensen werkt  
  • Van plannen en organiseren houdt
  • Praktisch bent ingesteld

OVER DE mbo-OPLEIDING HELPENDE NIVEAU 2

Als helpende zorg en welzijn ondersteun je zorgvragers bij activiteiten in het dagelijks leven. Dit kan bijvoorbeeld zijn het wassen en aankleden van cliΓ«nten in een woonzorginstelling, het begeleiden in een woonvorm voor begeleid wonen of het verzorgen van zorgvragers in de thuiszorg. Tijdens de opleiding leer je wat hiervoor nodig is, daarvoor volg je vakken als persoonlijke verzorging, begeleiden bij wonen en voeding en methodisch werken. 

Alle vakken zijn gericht op de praktijk. Je voert opdrachten uit, zelfstandig en in groepsverband, en je gaat stagelopen Γ³f werken bij een erkend leerbedrijf. Zo weet jij straks helemaal hoe je cliΓ«nten begeleidt en hoe je samenwerkt met je collega’s in de zorg. 

Het is mogelijk om deze opleiding op maat te volgen. Dit hangt af van (werk)ervaring en/of diploma’s die je al hebt en gaat altijd in overleg. Je gaat eerst door een intakeprocedure om te zien of je in aanmerking komt. Zo’n maatwerkopleiding duurt 6 tot 12 maanden en er is een leerarbeidsovereenkomst nodig, net als bij een BBL-opleiding.

JOUW CARRIÈRE ALS MBO HELPENDE ZORG EN WELZIJN

Als helpende ben je op allerlei plekken in zorg en welzijn nodig. Bijvoorbeeld in een verzorgings- of verpleeghuis, de thuiszorg, een woonzorgcentrum, de kinderopvang, of een woonvorm voor begeleid wonen. Je kunt werken in de eigen woonomgeving van de mensen, of juist in een leefomgeving waar zij op lange termijn, tijdelijk of zelfs maar een paar uur per week verblijven. Waar je ook gaat werken, jij hebt zicht op een baan waar je veel voldoening uit haalt en een leuke uitdaging om met mensen samen te werken!

DOORLEREN NA HELPENDE ZORG EN WELZIJN NIVEAU 2

Als je je diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 3 in de richting zorg en welzijn. Bijvoorbeeld een van de volgende opleidingen:

WAAROM EEN OPLEIDING HELPENDE OP DULON COLLEGE?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met Γ‘lles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

FACTS & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (Numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2024-2025 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 60. Dit heeft te maken met het aantal BPV-plaatsen en de arbeidsmarktperspectieven. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

BBL? Let op!

De BBL-variant van deze opleiding wordt uitgevoerd op locatie Sportlaan 11-13 in Veenendaal.

Bekijk hier de locatie

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info