Overslaan en naar de inhoud gaan Skip to footer Skip to search Skip to menu

Verzorgende IG

Je kunt goed begeleiden, weet van aanpakken en tegelijkertijd houd je rekening met de wens van de zorgvrager.

IETS VOOR JOU ALS JE:

 • Graag andere mensen helpt
 • Een praktische instelling hebt  
 • Een echte aanpakker bent
 • Je goed in anderen kunt inleven

DE OPLEIDING VERZORGENDE IG

Tijdens de opleiding leer je zorg en ondersteuning bieden aan mensen met verschillende achtergronden; van pasgeborenen tot ouderen, langdurig zieken en mensen met een handicap. Je start de opleiding breed zodat jij met verschillende werkvelden en doelgroepen kennismaakt.

Vervolgens verdiep jij je in een van de volgende branches:

 • Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)
 • Gehandicaptenzorg (GHZ)
 • Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)
 • Kraamzorg (KZ)

Je werkt aan je sociale vaardigheden zodat je cliënten kan bijstaan op emotioneel vlak en goed functioneert in de omgang met collega’s. Wensen en behoeften van cliënten leer je vakkundig in kaart brengen waardoor jij voor hen een prettige leefomgeving kunt creëren. Jij leert zorg bieden op basis van het zorgplan en volgens de beroepscode. Je overlegt met andere zorgverleners, zoals fysiotherapeuten en verpleegkundigen. Je leert hoe te handelen in moeilijke situaties en je geeft voorlichting en advies. Na de opleiding ben jij bevoegd om verpleegtechnische handelingen uit te voeren.

JOUW CARRIÈRE

Als afgestudeerd verzorgende IG kun je, afhankelijk van welke richting je kiest, in allerlei werkvelden aan de slag. Bijvoorbeeld in een verpleeg- en verzorgingshuis, de thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg of gehandicaptenzorg. Meestal zorg je voor individuele personen, maar het kan ook zijn dat jouw zorg uitgaat naar een klein groepje mensen. Jij kiest zelf waar jij op je best bent

BBL-OPLEIDING

BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit betekent dat je in de eerste tien weken twee dagen per week naar school gaat en de rest van de tijd in dienst bent bij een werkgever. Je leert dus bijna helemaal in de praktijk en past je kennis daar meteen toe. Je doet meteen ervaring op én je verdient een leerlingsalaris. Voor BBL heb je een leerarbeidsovereenkomst voor nodig. 

DUBBELKWALIFICATIE VERZORGENDE EN BEGELEIDER

Je kunt de BBL-variant van deze opleiding volgen in Ede of in Veenendaal. In Veenendaal bieden we een dubbelkwalificatie aan. Je volgt dan in twee jaar tijd twee opleidingen tegelijk en hebt straks twee diploma’s, wat een groot pluspunt is op de arbeidsmarkt. Zo kom je eerder aan een baan waar jij helemaal op je plek zit. Je hebt de keuze uit onderstaande dubbelkwalificatie:

 • Verzorgende IG met Begeleider maatschappelijke zorg

Lijkt dit je wat? Geef dan op het aanmeldformulier in het opmerkingenveld aan voor welke dubbelkwalificatie jij je wilt aanmelden.

WAAROM VERZORGENDE IG OP DULON COLLEGE

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

 • Gepersonaliseerd onderwijs
 • Kleinschalig georganiseerd
 • Regie over je eigen leerproces
 • Hoge slagingspercentages

DOORLEREN?

Na deze opleiding is er een maatwerktraject mogelijk om een niveau 4 diploma Verpleegkunde of Welzijn te behalen. 

Wil je na deze opleiding voor je niveau 4-diploma gaan? Dan kun je gaan voor een traject op maat. Tijdens een intakeprocedure stellen we vast of je in aanmerking komt. Vervolgens wordt jouw traject opgesteld op basis van (werk)ervaring en/of diploma’s die je al hebt. Net als bij een BBL-opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst nodig. De duur van dit maatwerktraject is 12 tot 24 maanden.

FACTS & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

BBL? Let op!

Let op! Je kunt de BBL-variant van deze opleiding volgen in Ede of in Veenendaal. In Veenendaal bieden we een dubbelkwalificatie aan.

Bekijk de locatie Veenendaal

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info