Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

medewerker sport en recreatie

Volg de opleiding medewerker sport & recreatie op Dulon College in Ede en ontdek jouw talenten en mogelijkheden in jouw persoonlijke speeltuin. Hier vind jij jouw plek in de recreatieve sector.

Medewerker sport en recreatie

IETS VOOR JOU ALS JE:

  • Van afwisseling houdt
  • Graag mensen vermaakt
  • Servicegericht bent
  • Goed met anderen samenwerkt

OVER DE mbo-OPLEIDING MEDEWERKER SPORT EN RECREATIE

Jij leert het beste in de praktijk. Daarom leren we jou tijdens deze opleiding het vak ook zoveel mogelijk in de praktijk. Bijvoorbeeld bij een recreatiepark, op een camping of in een speeltuin. Want dat deze opleiding eigenlijk ook – jouw persoonlijke speeltuin. Praktijkgericht en spelenderwijs leer jij alles over sport, spel en entertainment. Zoals recreatieve activiteiten opzetten, gasten ontvangen en te woord staat, maar ook receptiewerkzaamheden en samenwerken met collega’s. En natuurlijk mogen basisvakken zoals Nederlands, Engels, economie, rekenen en ICT niet ontbreken.

TEAM SERVICE & SUPPORT

Vind je het lastig om nu meteen een keuze te maken voor een vervolgopleiding? Je volgt de opleiding medewerker sport en recreatie binnen een gezamenlijk basisjaar. Je maakt binnen de opleiding onderdeel uit van Team Service & Support, samen met studenten van andere opleidingen: medewerker facilitaire dienstverlening, assistent business services en medewerker ICT support. Na dit basisjaar weet je beter welke van deze richtingen het beste bij jou past en kun je de knoop doorhakken.

Vereiste vooropleiding:

  • Vmbo-diploma beroepsbegeleidende leerweg (bbl)
  • Mbo-diploma niveau 1

Meer over Team Service & Support 

JOUW CARRIÈRE ALS MEDEWERKER SPORT EN RECREATIE

Met je diploma op zak ga jij aan het werk in de recreatiesector. Dat kan zijn bij een camping, bungalowpark of groepsaccommodatie, in de dagrecreatie bij een indoor- en outdoorcentrum, sportbedrijf, attractiepark of speeltuin. Jij ontvangt gasten en staat ze te woord als ze vragen hebben, je verhuurt materiaal en verkoopt activiteiten. Ook help je mee met sport- en spelactiviteiten, excursies en tochten voor allerlei doelgroepen en leeftijden.

DOORLEREN NA DE OPLEIDING MEDEWERKER SPORT EN RECREATIE NIVEAU 2

Na deze mbo 2-opleiding kun jij allerlei richtingen op. Stroom bijvoorbeeld door naar een niveau 3-opleiding, zoals de opleiding zelfstandig medewerker travel & hospitality. Je docenten en studieloopbaanbegeleider kijken graag samen met jou waar jouw talenten en mogelijkheden liggen en welke richting jij straks op kunt.

WAAROM SPORT EN RECREATIE OP DULON COLLEGE?

Jezelf kunnen zijn is een belangrijke voorwaarde om als mens te kunnen groeien. Op Dulon College heb jij het daarom zelf voor het zeggen. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijg jij de kans om jezelf in de breedte en diepte te ontwikkelen. Je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden!

  • Gepersonaliseerd onderwijs
  • Kleinschalig georganiseerd
  • Regie over je eigen leerproces
  • Hoge slagingspercentages

FACT & FIGURES

Lees hier alle handige facts & figures over jouw opleiding. Je vindt hier informatie over de opbouw van de leerjaren, vakken en extra info.

LEERMIDDELEN

Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.

Meeloopdagen

Nieuwsgierig hoe het is om bij Dulon College te studeren? Loop een dagje mee!

Meer informatie

Benieuwd naar onze open dagen

Benieuwd naar onze open dagen? Klik hier voor meer informatie.

Meer info